Directorul SJU Craiova declară că, recent, pe lângă pacienţii Covid care au nevoie de oxigen, a crescut şi numărul pacienţilor cu alte afecţiuni care au nevoie de Terapie Intensivă, în condiţiile în care aproape toate cazurile din regiune au fost redirecţionate la spitalul din Craiova. Conducerea unităţii medicale nu exclude chiar să amâne o parte dintre operaţiile care nu sunt urgente.

 

“Avem 24 de pacienţi în ATI Covid şi alţi 23 de pacienţi în sectorul de terapie intensivă non-Covid, în total 47 de pacienţi ventilaţi mecanic.Niciodată nu ne-am confruntat cu o astfel de situaţie, nu am atins această limită, niciodată nu am avut atât de mulţi pacienţi ventilaţi mecanic. Ne confruntăm cu un val mare de prezentări şi în sectorul non-Covid pentru că primim de la celelalte spitale din regiune toate cazurile grave şi foarte grave. Şi ele sunt depăşite.

 

Presiunea este şi mai mare, pe lângă presiunea numărului mare de pacienţi Covid, avem şi această presiune uriaşă pe sectorul non Covid. Consumul de oxigen, în acest moment, este la limită. Nu putem mai mult de atât.Instalaţia veche de 50 de ani a spitalului nu suportă presiuni mai mari. Toate unităţile medicale sunt depăşite de numărul de cazuri grave şi foarte grave, în primul rând de numărul de pacienţi infectaţi cu Covid”, a declarat directorul Laurenţiu Ivanovici pentru Gazeta de Sud.

 

În ultimele zile, au existat cazuri în ţară în care pacienţii care nu mai aveau loc pe secţiile Covid erau trataţi la UPU sau chiar în ambulanţe. Problema oxigenului a fost semnalată săptămâna trecută şi la Braşov, unde medicii au declarat că sunt nevoiţi să “forţeze externări ale pacienţilor cu evoluţie mai bună, pentru a-i primi pe cei în stare gravă”.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro