Zece percheziţii au loc la această oră în municipiul Bucureşti şi în judeţele Bihor, Braşov, Maramureş şi Timiş, într-un dosar penal de înşelăciune, privind achiziţionarea unor măşti de protecţie care ar fi contrafăcute, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro.

 

Update ora 8.15: Poliţia Română a confirmat descinderile, într-un comunicat de presă.

 

Comunicat integral al Poliţiei

 

„La această oră, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 10 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Bihor, Braşov, Maramureş şi Timiş, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

 

Faptele au legătură cu activitatea de comercializare către o unitate spitalicească desemnată drept spital faza I pentru asistenţa pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 de măşti de protecţie ce poartă o marcă înregistrată cunoscută la nivel mondial, produse cu privire la care există indicii temeinice că sunt contrafăcute.

 

În acelaşi timp, se vor pune în aplicare 6 mandate de aducere emise pe numele bănuiţilor, ce vor fi conduşi la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii acestora, pentru clarificarea situaţiei de fapt.

 

La activităţi participă luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi specialiştii Institutului Naţional de Criminalistică.

 

La acţiune participă poliţiştii inspectoratelor judeţene de poliţie Bihor, Braşov, Maramureş şi Timiş.”

 

Descinderile sunt organizate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică.

 

Măştile de tip ffp3 presupus a fi false au ajuns la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, unitate desemnată drept spital faza I pentru asistenţa pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

 

De altfel, în urmă cu 3 luni, cadrele medicale au protestat în curtea spitalului, acuzând că le sunt vieţile puse în pericol din cauza măstilor cărora le cădeau filtrele.

 

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro