Zece pacienţi au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, potrivit unui nou bilanţ. Un medic a suferit arsuri extinse.

Este cel mai grav bilanţ după tragedia de la Colectiv şi cel mai probabil, va fi deschisă şi o anchetă penală. Marea majoritate a spitalelor din România sunt în curs de acreditare, iar directorul ANMCS, Marius Filip, a declarat la Digi24 că existau o serie de nereguli la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ în ceea ce priveşte siguranţa la incendii.

 

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a plecat spre Piatra Neamţ.

"In acest moment se efectueaza transferul catre Iasi, cei care sunt . Medicul care are arsuri catre sectia de chirurgie plastica. In acest moment s-a suplimentat la Letcani. S-a organizat transferul catre Iasi pentru sectia de arsuri unde o sa fie primit pacientul cu 40% arsuri, nu e nevoie de transport cu elicopterul", a declarat Nelu Tataru la Realitatea PLUS.

"Am mobilizat 3 masini de victime multiple. Au plecat spre Piatra Neamt sa preia victimele si sa le aduca in spitalul din Letcani, spital mobil, si la spitalul S. Spiridon, din Iasi, la sectia de chirurgie plastica", a declarat, la Realitatea PLUS, Diana Cimpoesu coordonator SMURD Iaşi.

Ceilalti pacienti vor fi dusi la spitalul de boli infectioase, bolnavii covid. Masinile sunt dotate cu medici specialisti, ventilatoare, tot ce inseamna masina de ATI. Poate prelua 1-2 pacienti grav. Trei masini au plecat, o a patra e in curs de echipare, a mai spus aceasta.

Celulă de criză activată la Ministerul Sănătăţii. Raed Arafat este şi el prezent. Spitalul din Piatra Neamţ este unul COVID, iar pacienţii trebuie mutaţi acum spre o altă instituţie specializată.