Numărul mare de decese al bolnavilor cu COVID-19 din ultima perioadă, din Sibiu, a dus la colmatarea Anatomiei Patologice, iar medicii au cerut un container, pentru că în interior nu mai sunt locuri, scrie Mediafax.

 

Un container care va îndeplini condiţiile de securitate epidemiologică a fost pus la dispoziţia Serviciului de Anatomie Patologică de către o firmă din oraş.

 

În acest container se va gestiona situaţia cazurilor pacienţilor decedaţi, infectaţi cu SARS-CoV-2.

 

Situaţia la Sibiu a devenit critică, după ce, în ultima săptămână, au fost zile în care s-au înregistrat între 10 şi 15 persoane decedate din cauza coronavirusului.

 

Clădirea unde funcţionează Serviciul de Anatomie Patologică din Sibiu este aceeaşi cu cea unde funcţionează Serviciul de Medicină Legală, o clădire de mici dimensiuni. Surse medicale au declarat că Anatomia Patologică are o capacitate de 10 – maxim 12 locuri.

 

În Spitalul de Urgenţă nu mai este niciun pat liber pentru pacienţii cu COVID-19. Au fost ocupate şi cele din containere

Containerele montate în urmă cu o lună din fondurile alocate de Consiliul Judeţean Sibiu au suplimentat capacitatea de spitalizare pentru pacienţii COVID cu 52 paturi, ajungându-se, în prezent, la 177 de paturi. Marţi, niciun pat nu mai este liber.

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro