Cum te tratezi acasă de COVID-19, dacă ai o formă uşoară sau eşti asimptomatic. Medicul timişorean, Virgil Musta, vine cu recomandări pentru cei infectaţi cu noul .

Cazurile de cresc alarmant în România şi a fost depăşit deja numărul de 4000 de infectări în 24 de ore. Spitalele sunt pline, iar medicii abia mai fac faţă la numărul de solicitări. Iată cum te tratezi acasă de , dacă ai o formă uşoară sau eşti asimptomatic.

Medicul Virgil Musta vine cu recomandări pentru toţi cei care stau în izolare la domiciliu timp de 14 zile, aşa cum cere protocolul. Chiar dacă aleg să stea acasă, pacienţii trebuie să monitorizeze atent evoluţia bolii şi să ia măsuri pentru a ajuta organismul să lupte cu virusul.

„Anticoagulantul este recomandat la formele uşoare. La asimptomatici nu este cazul. Ei trebuie să ia vitamine (zinc, seleniu), care îmbunătăţesc imunitatea organismului', a declarat dr. Virgil Musta.

În primul rând trebuie întărită imunitatea. Iată cum te tratezi acasă de . Odihna, alimentaţie bună şi administrarea unor vitamine pot ajuta enorm în procesul de recuperare.


„Am observat că pacienţii care sunt foarte fricoşi, anxioşi sau depresivi au o evoluţie mai severă a bolii. Eu recomand să aibă încredere în medicii de familie şi în noi, specialiştii, şi să nu fie stresaţi de boală pentru că în marea majoritate pacienţii evoluează bine', spune medicul.

Fructele şi legumele proaspete, bogate în vitamine şi minerale, sunt indicate în toată această perioadă.