Profesorul Alexandru Rafila a declarat la Digi24, referitor la numărul record de infectări raportat pentru ultimele 24 de ore, că nu sunt cifre neaşteptate întrucât evoluţia epidemiologică a intrat clar pe un trend crescător.

 

"Este a treia zi consecutivă cu peste 2.000 de cazuri, ceea ce are efect asupra celor din terapie intensivă. Să vedem până unde merge această creştere.

 

O să vedem dacă ne apropiem de o zonă de platou şi acolo sperăm la o stabilizare sau dacă această creştere continuă, cred că ar trebui puse în discuţie strategii adaptate pe mai multe scenarii, pentru trend crescător, pentru stabilizare să vedem ce facem pentru fiecare în parte, mai ales că există limite ale sistemului medical.

 

Situaţia este foarte serioasă şi trebuie tratată ca atare", a explicat Alexandru Rafila.

 

El a spus că este nevoie de o regândire rapidă a capacităţii de acordare a asistenţei medicale şi că, mai devreme sau mai târziu, toate spitalele ar trebui să trateze atât pacienţii cu COVID, cât şi cei fără COVID.

 

"Cu siguranţă este nevoie de o regândire rapidă a capacităţii de acordare a asistenţei medicale, pentru că vedem ce se întâmplă şi trebuie corelată necesitatea asigurării spitalizării şi tratamentului pacienţilor cu COVID cu celelalte patologii, adică eu cred că, mai devreme sau mai târziu, şi alte spitale care nu au fost spitale COVID trebuie să poată trata ambele categorii de pacienţi", a afirmat Alexandru Rafila.

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro