România se află într-o situaţie disperată, după ce numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 a explodat. Ziua de miercuri a fost cea de-a doua zi cu peste 2000 de cazuri, motiv pentru care, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a dezvăluit la ce ar trebui să se aştepte bucureştenii în următoarea perioadă, dar şi când ar putea fi introdusă carantina în Capitală şi în alte localităţi cu risc epidemiologic.

 

La ce măsuri de restricţie ar trebui să se aştepte cetăţenii

 

Din păcate, situaţia în această perioadă este puţin scăpată de sub control, mai ales că începe să se resimtă începerea şcolii şi relaxarea anumitor măsuri de restricţie. Astfel, ieri s-au înregistrat 2.058 de cazuri noi de COVID-19, un număr îngrijorător pentru toată lumea. De asemenea, s-a mărit şi numărul persoanelor internate la ATI, dar şi numărul deceselor.

 

Potrivit autorităţilor, Bucureştiul se află în topul oraşelor cu cele mai multe cazuri de COVID-19, motiv pentru care, Nelu Tătaru a vorbit despre o posibilă carantinare.

 

Ministrul Sănătăţii a explicat că este luată în calcul această măsură, dacă indicele de răspândire va fi mai mare de 3. În urmă cu puţin timp, premierul României anunţa că în acest moment, Bucureşti are un indice de sub 1,5/1000 de locuitori.

 

“Când indicele va fi peste 3, se va introduce carantina. Dacă indicele este peste 3 din cauza cazurilor din spitale, din centrele de bătrâni, se carantinează instituţiile respective, nu localitatea”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24,

 

Când ar putea ajunge vaccinul anti-COVID-19 în România

 

În urmă cu o zi, Nelu Tătaru a anunţat veşti bune pentru români. Ministrul Sănătăţii crede că o primă tranşă de vaccinuri ar putea ajunge la finalul acestui an, dat fiind faptul că la nivelul Comunităţii Europene sunt deja încheiate contractele.

 

“Sunt şapte firme în acest moment care lucrează la vaccin. Printre ele se află Oxford, AstraZeneca şi Sanofi. Ei sunt cei mai avansaţi. La nivelul Comunităţii Europene sunt contracte făcute cu două din aceste şapte firme care şi-au prezentat serviciile

 

S-ar putea în decembrie, ianuarie să avem prima tranşă de 30 de milioane de doze la nivelul Comunităţii Europene. Noi beneficiem de acel 4%, adică 1.290.000 de doze pe care să le dăm la grupele de risc şi în general la persoanele expuse, cum este personalul medical”, a afirmat ministrul Sănătăţii, la Digi24.

 

Pentru un număr suficient de vaccinuri, românii trebuie să mai aştepte, însă, până în 2021, atunci când estimează Nelu Tătaru că vor ajunge.

 

”Se lucrează. Sper ca în a doua jumătate a anului viitor să putem avea acest vaccin, dar până atunci trebuie să trecem cu precauţie peste tot ce înseamnă primul val al pandemiei”, a mai spus acesta.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro