Autorităţile germane au actualizat, miercuri, lista judeţelor din România considerate drept „zone de risc”. Potrivit ministerului de externe german şi institutului Robert Koch, Bucureştiul şi 17 judeţe din România au intrat în aşa numita zonă roşie.

 

Este vorba de Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Bucureşti, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Ialomiţa, Timiş, Vaslui, Vrancea.

 

Clasificarea se bazează pe o serie de analize şi decizii comune ale ministerelor federale ale Sănătăţii, Afacerilor Externe şi Afacerilor Interne.

 

Persoanele care se întorc în Germania din zonele de risc sunt obligaţi să efectueze teste gratuite la intrarea în Germania, riscând amenzi de până la 25.000 de euro dacă se sustrag. În cazul în care sunt depistate pozitiv, aceste persoane intră în izolare obligatorie.

 

La frontiera aeriană se fac teste obligatorii, în timp ce la frontiera terestră persoanele care intră în Germania trebuie să raporteze de unde vin. Dacă vin dintr-un judeţ roşu, trebuie să facă un test în maxim 72 de ore.

 

Rata îmbolnăvirilor la nivel federal este de 1 din 370 de locuitori, în timp ce în România este de aproximativ 1 / 300.

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro