Prim-ministrul României, Ludovic Orban, îi sfătuieşte pe români să renunţe, în această perioadă, la "turismul intensiv în locaţii unde e aglomeraţie". Şeful Executivului a mai declarat, la Digi24, că anul acesta nu va merge în vacanţă.

 

"Nu merg (n.r. în vacanţă). I-am îndemnat pe români să meargă în vacanţă în România. Avem o ţară superbă, sunt atâtea locuri frumoase de văzut. Chiar i-aş sfătui să renunţe la turismul intensiv în locaţîi unde e aglomeraţie. Se pot duce într-o mulţime de locuri frumoase în ţară".

 

În ceea ce priveşte petrecerile de pe litoral, unde participanţii nu au mai ţinut cont de măsurile anti-COVID, Ludovic Orban a declarat că a trimis controale "acolo, dar nu i-au găsit niciodată în ofsaid".

 

"Culmea e că am trimis controale acolo, dar nu i-au găsit niciodată în ofsaid. Îi anunţă cineva din echipele de control, dar şi aici se poate lucra astfel încât planul de control să nu fie cunoscut decât de coordonatorul echipei comune care să nu-l împărtăşească nimănui.

 

Cred că în perioada asta chiar trebuie evitat tipul ăsta de distracţii, în care sunt aglomeraţîi foarte mari. Putem să le amânăm, tinerii au toată viaţă înainte. De regulă, tinerii nu sunt afectaţi, în cea mai mare parte, dar dacă se duc acasă intră în contact cu părinţîi, cu bunicii, cu unchii, ii infectează pe ei şi ii nenorocesc pe ei. Asta nu pot să pricep.

 

Băiatul meu, deşi colegii lui s-au dus la Vama Veche, el nu s-a dus cu ei. Nu numai că nu s-a dus cu ei, dar mi-a spus că 14 zile, după ce s-au dus, nu se mai întâlneşte cu ei", a declarat premierul României.

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro