Patru angajaţi ai Primăriei Brăila, care lucrează la aceeaşi direcţie, au fost confirmaţi cu , potrivit informaţiilor furnizate, sâmbătă, de prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, scrie Agerpres.

Rezultatele preliminare ale anchetei epidemiologice făcute la Direcţia de Strategii a Primăriei Brăila arată că 17 persoane au fost izolate la domiciliu, împreună cu familiile şi au fost recoltate, iniţial, probe de la cinci pacienţi, patru având rezultat pozitiv, iar unul negativ. Ca urmare a confirmării în cazul primilor patru, au mai fost recoltate alte trei probe.

Primul caz de CIVID-19 din Primăria Brăila a fost confirmat pe 21 mai, în urma unui test făcut de un angajat al Direcţiei de Strategii într-un laborator privat, cazul fiind făcut public de primarul municipiului, Marian Dragomir.

Primarul Marian Dragomir a susţinut, pe Facebook, că procedura de limitare a răspândirii de a fost respectată pentru că, la primul posibil simptom, colegii au mers acasă şi au anunţat medicul de familie, iar birourile au fost dezinfectate preventiv.

Prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc, spune însă că testarea s-a făcut la cererea pacientului, într-un laborator privat, care a "omis" însă să notifice DSP despre recoltarea acestor probe, aşa cum ar fi fost obligatoriu, pentru luarea în evidenţă a pacienţilor.

Prefectul s-a arătat nemulţumit că, "în loc să anunţe autorităţile competente", primarul Marian Dragomir a preferat să comunice despre acest caz prin intermediul canalelor "neoficiale".