Dacă înscrierile la grădiniţă, precum şi cele la clasa pregătitoare au fost sistate, după ce Guvernul a decis ca toate şcolile şi grădiniţele din România să rămână închise de pe 11 martie 2020 pentru tot acest an şcolar, în contextul pandemiei COVID-19, acum, la aproape două luni distanţă s-a decis reluarea înscrierilor la grădiniţă, însă acest lucru se va face exclusiv online.

 

Astfel, părinţii copiilor care acum sunt grupa mică sau grupa mijlocie îi pot reînscrie pe cei mici la grădiniţă, pentru a urma grupa următoare, în perioada 25 mai – 5 iunie.

 

De asemenea, Înscrierea la grădiniţă a copiilor care nu au mai urmat până acum învăţământul preşcolar se va desfăşura în 3 etape:

 

-Etapa I de înscriere la grădiniţă 2020 are loc în perioada 8 iunie – 3 iulie;

 

-Etapa a II-a de înscrieri se desfăşoară între 20 iulie – 10 august;

 

-Etapa a III-a se numeşte “Corecturi” şi este programată în intervalul 11 – 31 august.

 

Ministerul Educaţiei nu a precizat nimic cu privire la procedura concretă a înscrierilor, momentan fiind comunicate numai aceste date. Ştim doar că “evaluarea psihosomatică a copiilor va fi înlocuită cu o declaraţie pe propria răspundere a părinţilor sau a tutorilor legali şi o fişa completată de către grădiniţa pe care a frecventat-o elevul”, după cum a declarat Ministrul Educaţiei pentru Edupedu.ro.

 

 

 

 

sursa: www.bazarmedia.ro