La Buzău, au fost identificate 19 cazuri de coronavirus, între care doi copii de un an, toţi făcând parte din familia unui bărbat de 41 de ani confirmat în cursul zilei de duminică, despre care s-a stabilit că ar fi luat virusul de la un caz identificat în Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa. Toate cele 19 persoane au fost preluate de ambulanţe şi transportate la spitale din Râmnicu Sărat şi Bucureşti.

 

Potrivit Prefecturii, cauzele care au condus la această situaţie ţin, în mod evident, de ignorarea prevederilor decretelor şi Ordonanţelor Militare şi a precauţiilor pe care autorităţile le-au recomandat pe toată durata pandemiei.

 

FILMUL EVENIMENTELOR:

 

În ziua de Paşte, cazul 21, un bărbat de 41 de ani din municipiul Buzău, s-a deplasat în judeţul Ialomiţa, unde şi-a vizitat rudele, de unde a contactat virusul de la socrul său, care a fost confirmat cu Coronavirus câteva zile mai târziu.

 

Pe 28 aprilie, cazul 21 s-a prezentat la o unitate sanitară, unde a primit trimitere pentru a merge la un consult la Secţia Pneumofiziologie a SJU Buzău. Aici i-au fost prelevate probe pentru testarea pentru Coronavirus, iar rezultatele sosite pe 1 mai au fost pozitive. Bărbatul a fost transportat la Institutul Victor Babeş din Bucureşti.

 

După primirea rezultatelor din data de 1 mai, echipe de specialişti ai DSP, însoţite de forţe MAI, au mers în zona de domiciliu a pacientului, unde au identificat toţi contacţii direcţi, numărul acestora fiind de 31. Toţi au fost plasaţi în izolare la domiciliu şi le-au fost prelevate probe pentru Coronavirus.

 

Pe 3 mai, au sosit rezultatele contacţilor direcţi, 19 dintre acestea fiind pozitive. Drept urmare, 12 pacienţi au fost transferaţi la Spitalul Municipal Rm. Sărat, iar alţi 7 au fost transportaţi la Spitalul Victor Babeş din Capitală.

 

Ancheta epidemiologică va continua în vederea stabilirii tuturor contacţilor şi testării acestora.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ

 

Mai multe ambulanţe au preluat în cursul serii 19 persoane, între care doi copii, de pe străzile D. Filipescu, Muncii, Frasinului şi Saturn, din cartierul Poştă.

 

Cei mai mulţi provin pacienţi provin de la domiciliul bărbatului de 41 de ani confirmat în prima parte a zilei de duminică după ce a ajuns la spital în cursul zilei de sâmbătă cu simptome specifice infectării cu coronavirus.

 

Este vorba despre persoane care s-ar fi întâlnit în mai multe rânduri fără a ţine cont de măsurile de izolare impuse de autorităţi

 

Potrivit unor surse medicale, 12 adulţi vor fi transportaţi la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, desemnat unitate de suport Covid-19 iar alte şapte persoane, inclusiv copiii, vor ajunge la spitale din Capitală.

 

Conform datelor de duminică, de la ora 13:00, judeţul Buzău avea înregistrate 21 de cazuri de coronavirus.

 

 

 

 

Sursa: www.adevarul.ro