În presă şi pe reţelele sociale se rostogoleşte cea mai tristă informaţie, cum că şefa Secţiei ATI de la Spitalul de Urgenţă Profesor Doctor Dimitrie Gerota ar fi pierdut războiul cu . În aceste momente, însă, medicul ”din prima linie” se luptă pentru viaţa sa.

Raed Arafat, şeful DSU, a anunţat jurnaliştii, la 00:20, că: ”Pot să vă spun tuturor că nu este adevărat (n.r. că a pierdut lupta cu viaţa şefa Secţiei ATI de la Gerota). Este în stare critică, dar este în viaţă. Acum am primit cert confirmarea”.

Pe surse, s-a rostogolit că şefa Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă ar fi murit, din cauza . Informaţia, transmisă atât la TV, cât şi pe site-uri de ştiri şi, mai ales, pe Facebook, se rostogoleşte rapid în momentele în care medicul se luptă pentru viaţa sa.

Şefa Secţiei este medic primar A.T.I., are competenţe în terapia durerii, este specializată în managementul serviciilor de sănătate şi este doctor în ştiinte medicale. Toată munca de o viaţă a unui medic extrem de valoros pentru România s-a lovit de indiferenţa unui fost ofiţer MAI, care a ascuns călătoria avută în Israel şi şi-a infectat familia, dar şi medicii de la Spitalul Gerota, şefa de la ATI fiind contact al ofiţerului MAI.