„Legea Uber” intră în vigoare. Noi reglementări pentru companiile de transport alternativ, de la 1 februarie.

 

De la 1 februarie vor fi reguli noi pentru şoferii de la Uber, Yango, Clever şi Bolt. Cei care vor să transporte pasageri trebuie să obţină un atestat special şi trebuie să aibă carnet de cel puţin doi ani.

 

Şoferii care lucreză pentru aplicaţiile de ridesharing din nou stau cu frica amenzilor. În primul rând , ei au nevoie de un aviz tehnic de la Ministerul Comunicaţiilor. Reprezentanţii instituţiei au spus că trei platforme au deja un aviz provizoriu, iar o a patra platformă are un aviz valabil până în luna octombrie a acestui an. Şoferii trebuie să aibă mai multe avize si să îndeplinească anumite condiţii pentru a putea transporta pasageri. Taximetriştii sunt nevoiţi să primească de la Autoriatea Rutieră un atestat de şofer şi de la Ministriul Comunicatiilor un aviz tehnic, mai au nevoie de minimun 2 ani de experienţă la volan şi trebuie să aibă minim 21 de ani.Legea în legatură cu aplicaţiile ridesharing a fost decretată de Klaus Iohannis în luna noiembrie a anului 2019 , la o săptămână distanţă după ce ordonanţa 49 reglmentase acest serviciu, fusese ales de Camera Deputaţilor.

 

Uber este o companie americană care a dezvoltat o aplicaţie pentru tablete şi smartphone-uri care le pemite clienţilor să comande limuzine cu şofer sau taxiuri.

 

Clever Taxi permite comandarea direct de pe smartphone, în doar câteva secunde, a celui mai apropiat taxi, utilizatorul aplicaţiei având posibilitatea de a alege tariful şi compania de taxi preferată.

 

Bolt este o companie de ridesharing din Estonia care înainte era sub numele de Taxify .

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro