Unul dintre cei mai sângeroşi criminali pe care i-a cunoscut România, grecul Kostantin Passaris, ar putea să fie extrădat.

 

Supranumit „Fiara din Balcani”, Passaris a fost condamnat la închisoare pe viaţă în anul 2003, după ce în anul 2001 a ucis doi angajaţi ai unui magazin de amanet din centrul Bucureştiului.

 

Konstantinos Passaris a fost transferat în anul 2009 în mare secret de la Craiova la penitenciarul de maximă siguranţă din Gherla, autorităţile române temându-se de o evadare.

 

Statul grec a cerut anul acesta României extrădarea lui Passaris. Acum 10 ani, chiar Passaris a cerut extrădarea, dar cererea lui de transfer în ţara natală a fost respinsă de autorităţile elene, care au declarat că Passaris poate face o nouă cerere după executarea parţială a pedepsei în România, asta după ce Grecia făcuse deja o cerere de extrădare din România, dar extrădarea a fost amânată.

 

Conform unor surse din anchetă, un judecător din Gherla a admis cererea de extrădare a lui Passaris, la aproape două decenii de când a fost încarcerat în România.

 

A fost prins de poliţiştii din România după o anchetă fără precedent în România în anii 2000. Venea din Grecia cu un trecut tumultos, după mai multe crime. A reuşit să scape de poliţişti de mai multe ori, iar după ce a fost încarcerat, s-a prefăcut că este bolnav şi a evadat dintr-un spital, împuşcând doi poliţişti din Grecia.

 

După un timp, poliţiştii au trimis după el 50 de luptători de elită şi chiar şi atunci acesta a reuşit să fugă.

 

Poliţiştii români au reuşit să îl prindă într-un apartament din Bucureşti. A fost o intervenţie contracronometru, deoarece mai lipseau câteva momente până când criminalul ar fi pus mâna pe un pistol pentru a-i ataca pe poliţiştii români.

 

Passaris a fost dus la Poliţia Capitalei, în fostul sediu, care acum este în renovare. Sunt momente istorice, pe care poliţiştii şi le amintesc din acele zile, mai ales că în momentul reţinerii, Passaris a încercat să se opună şi i-a scuipat.

 

Nu a contat, pentru că acesta a ajuns după gratii. La aproape 20 de ani de atunci, acesta ar putea să plece din România şi să meargă în Grecia, unde să plătească pentru ce a făcut acolo.

 

Deocamdată nu au fost făcute publice informaţii despre modul sau momentul în care acesta va fi extrădat. Va fi cel mai probabil un transfer foarte bine pus la punct, având în vedere trecutul său.

 

Passari a spus în urmă cu câţiva ani, într-un interviu, că nu vrea să plece din România până nu evadează din închisoarea de aici şi împuşcă doi poliţişti.

 

 

 

 

 

Sursa:www.stirileprotv.ro