Joi se mai răcoreşte puţin, norii cuprind majoritatea zonelor şi aduc ceva ploi. Doar prin sud-estul ţării avem timp frumos, iar maximele pleca de la 13 grade în Bucovina şi ajung pe la 23 de grade în Lunca Dunării.

 

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea şi Bărăgan domină atmosfera cu soare, vântul devine mai insistent, iar temperaturile scad uşor faţă de ziua trecută. Chiar şi aşa va fi mult mai cald decât în mod obişnuit: după prânz se vor atinge 22, 23 de grade.

 

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim vreme caldă şi plăcută. Norii apar sporadic, însă temperaturile nu mai urcă la fel de mult ca miercuri, când s-au atins şi 24, 25 de grade. Joi, maximele se opresc pe la 20 de grade.

 

În nordul Moldovei şi în Bucovina se răcoreşte simţitor. Temperaturile pierd chiar şi 10 grade faţă de miercuri, dar încă avem valori peste limitele normale. O să plouă din când în când, zărim puţin şi soarele, iar prin Bucovina vor fi cel mult 13 grade.

 

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş urmează o zi cam neplăcută, cu cer noros şi mai multe reprize de ploaie. Maximele se opresc pe la 15, 16 grade, iar ploile continuă şi pe timpul nopţii.

 

Vreme închisă şi ploioasă găsim şi în ţinuturile vestice. Temperaturile însă rămân ridicate pentru o zi de noiembrie şi ajung pe la 16, 17 grade.

 

La fel va fi şi în Transilvania, atmosfera mohorâtă şi ploi frecvente. Vremea se pastreza caldă pentru acest moment al anului, iar vântul mai are unele răbufniri în zonele montane, în special la altitudini mari.

 

Nici prin Oltenia nu prea zărim soarele. O să plouă din când în când, iar cantităţile de apă ar putea depăşi 15 L/mp, mai cu seamă în vestul provinciei.

 

În schimb, în ţinuturile sudice va domina vremea frumoasă şi va fi mult mai cald decât în mod normal, deşi temperaturile pierd câteva grade faţă de ieri.

 

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti, joi se păstrează o atmosferă agreabilă, vedem soarele, dar maximă se opreşte pe la 22 de grade. Miercuri au fost 25 de grade. Vreme bună avem şi pe timpul nopţii, puţini nori şi o minimă de lună septembrie, în jur de 10 grade.

 

Vreme caldă găsim şi la munte, dar joi va fi cam înnorat şi o să plouă aprope peste tot. Pot fi şi averse mai consistente, iar în zona crestele, vântul rămâne destul de intens.

 

În Bucureşti, urmează o perioadă cu vreme caldă şi liniştită. Joi se păstrează atmosfera agreabilă, vedem soarele, dar maximă se opreşte pe la 22 de grade. Ieri au fost 25 de grade.

 

Vineri rămânem cu vremea caldă şi frumoasă. Vântul va fi activ şi presiunea atmosferică mai creşte puţin.

 

Sâmbătă, la fel: atmosfera primăvăratica, câţiva nori şi un vânt insistent.

 

Şi duminică se anunţă vreme bună, caldă pentru o zi de noiembrie, cu 23 de grade ziua şi 13 grade în noaptea următoare.

 

Vremea la munte

 

Vreme caldă găsim şi la munte, dar joi nu prea zărim soarele. O să plouă cam peste tot.

 

La fel va fi şi vineri: atmosferă închisă şi ploi temporare în toate masivele. În noaptea următoare, ploile se retrag în Carpaţii Meridionali şi în zona Apusenilor.

 

Sâmbătă se arată soarele, se face mai cald şi abia în noaptea de sâmbătă spre duminică se adună norii.

 

Şi duminică va fi vreme bună, cu temperaturi ridicate, deşi prin Munţii Bantului mai apar ceva ploi.

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro