A fost creată prima şcoală smart din România, la Ciugud, judeţul Alba. Peste 50 de copii de clase primare, care rămân la afterschool, au parte de activităţi menite să îi pregătească pentru viaţă.

 

După ce îşi termină temele, elevii învaţă cum să acorde primul ajutor, codul bunelor maniere şi activităţi hand made.

 

Mai mult, copiii primesc o masă caldă gratuit din partea autorităţilor locale, iar cadrele didactice vin pro bono.Totul pentru a-i ajuta pe cei mici să fie cei mai buni.

 

Scoala smart a fost amenjata în doar câteva luni, iar când s-au întors din vacanţă elevii au descoperit sălile de clasa dotate cu aparatura inteligenta şi mobilier nou. Autorităţile au gândit un program de afterschool cu activităţi, care să le dezvolte gândirea şi să îi pregătească pentru diverse situaţii.

 

Elevă: ”Îvăţăm cum să acordăm primul ajutor când cineva este rănit. Doamna ne-a explicat ce este fiecare lucru din ghiozadnul de prim ajutor.”

 

Mihaela Drăghici - profesoară. ”Ne-am gândit să facem ceva care să îi ajute şi practic şi cursul de prim ajutor este unul din aceste cursuri sunt foarte interesaţi, sunt foarte activi.”

 

Alţi copii prefera să petreacă timp cu profesorii, care îi ajută să îşi facă temele.

 

Elevii povestesc că le e mai uşor să îşi facă temele la afterschool, deoarece acasă au mai mult timp de joacă.

 

Elevă: La matematică dacă nu ştim nişte calcule mergem la ea şi ne explică.

Reporter: E mai uşor aşa când mergi acasă ai temele făcute?

Elevă: Da, şi când merg acasă pot să mă joc cu piscicuţele.

 

Mulţumiţi sunt şi profesorii.

 

Monica Totoian - învăţătoare: ”Foarte mulţi părinţi sunt plecaţi la serviciu şi nu mai pot să îi ajute pe aceşti elevi noi învăţăm la prima şcoală Smart din România aţi văzut că lucrăm în nişte condiţii deosebite.”

 

Teodora Simion - directoare Şcoala Ciugud: ”Ideea noastră de a veni cu diverse activităţi educative care să completeze activităţile didactice e binevenită.”

 

Dan Lungu - purtător de cuvânt Primăria Ciugud: ”Administraţia locală susţine financiar o masă caldă pentru copii în fiecare zi, profesorii au ales pro bono să facă această activitate.”

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv.ro