Un soldat român a murit, joi, în urma atentatului de la Kabul, unde o explozie puternică ce a avut loc în apropierea cartierului general al NATO s-a soldat cu moartea a 5 persoane şi rănirea altor 35. Dăncilă a transmis un mesaj de condoleanţe.

 

 Premierul Viorica Dăncilă confirmă moartea unui soldat român în atentatul de joi, de la Kabul, transmiţând un mesaj de condoleanţe familiei acestuia.

 

“Condoleanţe familiei soldatului român căzut astăzi la Kabul şi tuturor celor care au pierdut pe cineva. Este încă o tragedie, încă un eveniment cumplit care ne îndurerează, ne zdruncină, dar ne şi obligă, în egală măsură, să continuăm să condamnăm şi să luptăm cu toate forţele împotriva terorismului, acest flagel menit să semene ură şi teamă.

 

Sunt cu sufletul alături de cei aflaţi în durere şi reiterez ferm sprijinul Guvernului României pentru acţiunile de instaurare a păcii şi stabilităţii în Afganistan”, a scris Dăncilă pe Facebook.

 

Militanţii talibani au revendicat responsabilitatea pentru atentatul sinucigaş cu maşină-capcană din Kabul care a vizat un punct de control din apropierea cartierului general al misiunii Resolute Support a NATO şi care s-a soldat cu cel puţin 5 morţi şi 35 de răniţi.

 

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că sediul agenţiei de spionaj afgane a fost ţinta atacului şi că explozia s-a produs când un convoi de forţe străine trecea prin zonă.

 

Deflagraţia a fost provocată de un minibus încărcat cu explozibili care a sărit în aer, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi.

 

Deflagraţia a avut loc la ora locală 10:10 (05:30 GMT) în cartierul Shash Darak din estul Kabulului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi.

 

″Ambulanţe şi echipe de salvare se îndreaptă către locul exploziei″⁣, a informat Rahimi.

 

Deocamdată nu există informaţii cu privire la eventuale victime. Imagini de la locul exploziei, postate pe social media, arătau un fuior de fum alb ridicându-se către cer.

 

Atacul - care momentan nu a fost revendicat - se produce în plin proces de negocieri între SUA şi talibani.

 

 

 

 

Sursa:www. stirileprotv.ro