Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia că Serviciul elen de Meteorologie a prognozat, începând de marţi, furtuni şi vânt pe mare. Urmare a intensificării vântului, sunt suspendate cursele maritime din porturile Pireu, Rafina, Lavrio, Agia Marina, Nea Styra, Kavala-Thassos.

 

Potrivit MAE, Serviciul elen de Meteorologie a prognozat, începând cu data de 15 ianuarie 2019, furtuni şi vânt pe mare de 9 Beaufort (viteză de aproximativ 75-88 km/h şi valuri înalte de cca. 10 m, care se răstoarnă).

 

”Având în vedere prognoza de intensificare a vântului, cetăţenii români care au planificate deplasări cu feribotul sunt îndrumaţi să contacteze în prealabil firmele de transport naval”, anunţă MAE.

 

Potrivit Ministerului, sunt suspendate cursele maritime din porturile Pireu, Rafina, Lavrio, Agia Marina, Nea Styra, Kavala-Thassos.

 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879, +302106728875 şi cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

 

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

 

 

Sursa: www.news.ro