Administratia Nationala de Meteorologie a emis atentionare de cod galben de poli si furtuni, care este valabil pentru 31 de judete. Instabilitatea atmosferica va fi prezenta pe tot teritoriul Romaniei.

Conform atentionarii emise de meteorologi, fenomenele se intensifica pe 22 iunie intre orele 06:00 – 23:00. Va ploua, pe alocuri cu aspect torential. Nu vor lipsi vijeliile, descarcarile electrice si izolat grindina in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova, Oltenia, dar si in nordul Munteniei. Cantitatile de apa vor fi insemnate, vor depasi frecvent 20-25 l/mp, dar pe arii restranse pot ajunge pana la 40 – 50 l/mp.

Autoritatea Nationala de Meteorologie anunta ca instabilitatea atmosferica va fi prezenta si in a doua parte a zile de joi, 21 iunie, local in zonele de deal si de munte, dar si pe arii restranse in restul teritoriului.

Instabilitatea atmosferica se va muta in zona de sud si sud-est in intervalul 22 iunie, ora 16:00 – 23 iunie, ora 10:00 si se va manifesta prin intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, ploi torentiale insotite de descarcari electrice, pe alocuri si grindina.

In toata aceasta perioada va ploua insemnat cantitativ pe intregul teritoriu al Romaniei, riscurile de inundatii sunt crescute.