Un elev de la Şcoala de Poliţie Câmpina, aflat în timpul liber la Piteşti, a reuşit sâmbătă după-amiaza să prindă un infractor care înşelase un bătrân cu aproape 5.000 de euro prin metoda Accidentul. Daniel Drăghici, tânărul care l-a prins pe infractor, are 19 ani şi este în practică la Poliţia Ştefăneşti-Argeş.

Sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 17.00, în timp ce se afla cu un prieten pe str. Eugen Ionescu din Piteşti, Daniel a observat că un individ dubios primeşte un plic cu bani de la o altă persoană.

Bănuind că este vorba de cunoscuta metodă a escrocilor de a face rost de bani de la persoane credule (metoda ”Accidentul”), elevul de poliţie l-a urmărit pe suspect, a sesizat poliţiştii şi împreună cu amicul său l-au imobilizat pe infractor, reuşind să îl prindă pe str. Mircea Eliade, din cartierul Găvana din Piteşti.

La controlul corporal asupra suspectului, în vârstă de 16 ani şi originar din Constanţa, a fost găsită suma de 21.800 lei, sumă de bani ce a fost restituită integral persoanei vătămate, un bătrân de 74 de ani. Suspiciunile poliţiştilor au fost confirmate de bătrân, care le-a declarat că infractorul de 16 ani îl înşelase prin metoda Accidentul, spunându-i că are o rudă grav rănită.

Elevul care l-a prins pe infractor a fost admis la Scoala de Agenţi de Politie Vasile Lascăr Câmpina în ianuarie 2018.

Şi agentul principal de poliţie Cicu Marian şi agentul de poliţie Vorovenci Tania, cei doi poliţişti care au intervenit pentru reţinerea tânărului de 16 ani, s-au remarcat de-a lungul anilor prin mai multe acţiuni. Marian Cicu s-a mai remarcat acum câţiva ani prin salvarea unui copil dintr-o casă cuprinsă de inundaţii, spărgând cu pistolul din dotare geamurile locuinţei pentru a ajunge la copil.