Profesorul de sport acuzat că a agresat sexual o fetiţă de 9 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Oribilul episod s-a petrecut la şcoală privata ″Spectrum″⁣ din Capitală.

Extrem de grav este că potrivit părinţilor victimei, directorii instituţiei de învăţământ ar fi ştiut adevărul însă ar fi luat măsuri abia după ce a aflat şi poliţia de caz.

Hasan Altunaş are 40 de ani şi până acum a fost profesor de sport la şcoala privată ″Spectrum″⁣ din Capitală. Deşi cei din conducerea şcolii susţin că a fost un dascăl exemplar, simpatizat de elevi, procurorii îl acuză de agresiune sexuală.

Altunaş a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce ar fi hărţuit o copilă de 9 ani.

Violeta Cărăuşu, directorul şcolii Spectrum: “Vă asigurăm că am colaborat deschis şi transparent cu instituţiile abilitate ale statului. Dorim să informăm, de asemenea, că am încetat colaborarea cu profesorul implicat în acest caz şi că şcoala a demarat o anchetă internă în urmă căreia se vor lua toate măsurile legale care se impun”.

Ancheta internă a şcolii vine după ce anchetatorii au constatat că incidentul a fost anunţat extrem de târziu.

Mama fetei: “Doamna învăţătoare a aflat miercuri de la colegă a fetiţei mele. Ea a fost cea care a deschis subiectul împreună cu fetiţa mea şi cele care mai ştiau. Doamna învăţătoare a sesizat asta la doamna psiholog al şcolii . Asta s-a întâmplat miercuri, iar joi seara la 19.00 am fost eu înştiinţată ca părinte de o situaţie atât de gravă. ”

Mama copilei a aflat astfel că, săptămâna trecută, suspectul ar fi abordat-o pe cea mică pe hol, la finalul orei de sport, şi ar fi atras-o într-o încăpere.

Mama fetei: ″A invitat-o să îi ofere chec şi dânsul a mers către un depozit. Dânsul a căutat între cutii, nu a găsit checul şi s-a apropiat de ea, i-a şoptit ceva la ureche, a pipăit-o în zona intimă şi i-a dat pantalonii jos”.

Dacă va fi găsit vinovat, Hasan Altunaş poate primi de la 3 la 10 ani de închisoare.