Funeraliile Regelui Mihai I au început, sâmbătă, la Palatul Regal, în prezenţa membrilor familiei regale a României, a reprezentanţilor a zeci de case regale din întreaga lume, a preşedintelui Klaus Iohannis, a premierului Mihai Tudose, a preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, a membrilor corpului diplomatic, a reprezentanţilor cultelor religiase. După o ceremonie religioasă desfăşurată în Sala Tronului, sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost depus pe un catafalc în Piaţa Palatului, iar după un nou ceremonial religios şi militar, sicriul a fost aşezat pe un afet de tun şi cortegiul funerar a părăsit Piata Palatului Regal îndreptându-se către Catedrala Patriarhală. Slujba de înmormântare a Regelui Mihai, care a fost oficiată la Patriarhie de către PF Daniel împreună cu un sobor de preoţi, a durat o oră.

Trenul regal a ajuns la Curtea de Argeş, după aproximativ trei ore. Regele Mihai I a fost înmormântat, sâmbătă seara, în Noua Catedrală Arhiespiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, unde a fost înmormântată şi Regina Ana.


Regele Mihai I a fost înmormântat, sâmbătă seara, în Noua Catedrală Arhiespiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, unde a fost înmormântată şi Regina Ana.

La înmormântarea Regelui au fost intonate imnul de stat şi imnul regal şi au fost trase 21 de salve de tun.

16.000 de oameni asistă la Curtea de Argeş la slujba de înhumare a Regelui Mihai. În timpul slujbei, oamenii care stau în jurul Catedralei Arhiepiscopale au aprins lumânări.

Slujba a fost oficiată în vechea catedrală de IPS Mitropolitul Nifon, Arhiepiscop al Târgoviştei şi Exarh Patriarhal, IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, şi IPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale alături de un sobor de preoţi.