Ministerul Sanatatii si Ministerul Turismului vor include serviciile medicale din Romania in pachete turistice, astfel ca pacientul care doreste sa se trateze in Romania va beneficia, pe langa tratamentul medical de care are nevoie, de transport, cazare, masa si de vizitarea unor obiective turistice, a anuntat vineri ministrul Sanatatii, Florian Bodog, la prima Conferinta Nationala de Turism Medical din Romania, potrivit Agerpres.

"Am avut discutii cu domnul ministru al Turismului sa prezentam serviciile pe care le putem oferi si pachete turistice care sa includa serviciile medicale. Este un proiect ambitios pe care doresc sa il dezvolt cu domnul ministru al Turismului. Este foarte importanta aceasta conferinta, pentru ca putem cunoaste pachetele din strainatate, dar putem prezenta si ce poate oferi Romania. Aceste pachete ar trebui sa contina pentru un pacient care vine, pe langa serviciile medicale solicitate, si de transport, cazare si masa si sa viziteze anumite obiective turistice. (...) Pacientii europeni trebuie sa fie egali si sa aiba acces la acelasi tip de servicii medicale, indiferent de tara in care locuiesc", a afirmat Bodog.

El a precizat ca tratamentele medicale cele mai cautate in Romania de pacientii straini sunt cele stomatologice, balneare, precum si cele oferite de chirurgia plastica si estetica.

"In Romania sunt multi pacienti care beneficiaza de serviciile medicale romanesti. De exemplu, in judetul din care vin (n.r. - Bihor), sunt multi pacienti care vin pentru tratamente stomatologice, pentru chirurgie plastica, estetica, pentru tratamente balneare. (...) Medicii romani sunt foarte buni specialisti, noi avem spitale care pot oferi conditii foarte bune pentru tratament, cabinete private care ofera servicii competitive la preturi accesibile pentru orice pacient. (...) Dar, in acelasi timp, avem foarte multi pacienti romani care isi cauta sanatatea la centrele din strainatate. Suntem aici pentru a face schimb de experienta, pentru a ne prezenta bazele de tratament pe care le putem pune la dispozitie pentru pacientii romani si straini. (...) Aceasta conferinta va fi o baza de pornire pentru o viitoare colaborare intre autoritatile statelor membre ale UE si nu numai", a adaugat Bodog.