Fostul primar al municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a fost achitat miercuri de Curtea de Apel Alba Iulia în dosarul ''Apartamentul'', în care a fost judecat pentru tentativă de abuz în serviciu, după ce a fost acuzat de atribuirea ilegală a unui apartament.

Potrivit minutei deciziei penale, sentinţa magistraţilor de la Curtea de Apel Alba Iulia este definitivă.

În octombrie 2015, Romeo Stavarache fusese condamnat, în primă instanţă, de Tribunalul Bacău la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare pentru acuzaţia de tentativă de abuz în serviciu stipulată într-un dosar privind alocarea ilegală de apartamente.

Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi Gheorghe Muntianu, acuzat de tentativă la abuz în serviciu, uz de fals şi conflict de interese. Totodată, Tribunalul Bacău l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pe Gavril Pircu, director executiv al Direcţiei patrimoniu din cadrul primăriei, învinuit de tentativă la abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii subliniau faptul că Gheorghe Muntianu şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, repartizându-şi o locuinţă din fondul locativ de stat aflat în administrarea Consiliului Local Bacău, în vederea achiziţionării acesteia. Prin aceasta, funcţionarul urmărea să obţină, potrivit procurorilor, "un avantaj patrimonial' prin achiziţionarea la un preţ derizoriu. Tranzacţia nu s-a efectuat, formalităţile de vânzare-cumpărare a apartamentului fiind oprite.