Premierul Sorin Grindeanu a transmis, vineri, la Timişoara, condoleanţe familiei româncei decedate în urma atacului terorist de la Londra şi a anunţat că Guvernul României va suporta cheltuielile de repatriere a trupului neînsufleţit.

”Guvernul va suporta cheltuielile de repatriere. Transmit încă o dată condoleanţe familiei româncei decedate la Londra”, a declarat primul ministru.

Românca Andreea Cristea, care a căzut în Tamisa în timpul atacului terorist de la Westminster, a murit la spital, a anunţat Poliţia metropolitană britanică, potrivit BBC News.

Andreea Cristea a devenit cea de-a cincea victimă a atacului din 23 martie, când Khalid Masood a intrat cu o maşină în mulţime pe Podul Westminster şi a înjunghiat mortal un poliţist, după care a fost ucis de poliţie lângă Parlament.

Cristea, care se afla în vacanţă împreună cu partenerul ei Andrei Burnaz, era spitalizată.

Familia tinerei a anunţat într-un comunicat că aceasta a murit joi.

”După ce a luptat să trăiască timp de peste două săptămâni, iubita şi de neînlocuit a noastră Andreea - o fiică, soră şi parteneră minunantă, o prietenă dedicată şi cea mai unică şi iubitoare persoană pe care ţi-o poţi imagina - a fost smulsă cu cruzime din vieţile noastre, în modul cel mai crud şi laş”, afirmă familia în acest comunicat.

”Ne vom aminti mereu de ea ca de raza noastră de lumină strălucitoare care va continua să strălucească cu putere în inimile noastre”, afirmă familia.