Un şofer, care a omorât doi oameni, după ce a trecut de 3 ori pe roşu, ar putea sta la închisoare 25 de ani. În premieră pentru justiţia din România, procurorii îl acuză de omor calificat, în loc de omor din culpă. Este un precedent important, într-o ţară în care inconştienţa nu mai poate fi o scuză pentru miile de oameni care-şi pierd viaţa în fiecare an, în accidente rutiere

Accidentul a avut loc în urmă cu două luni, în centrul Iaşului, în zona Podu Roş. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum un autoturism pătrunde în intersecţie regulamentar.

Un alt autoturism pătrunde ca o ghiulea în intersecţie, pe culoarea roşie a semaforului. În urma impactului, atât şoferiţa, care mergea regulamentar, în vârstă de 57 de ani, cât şi soţul ei, de 58 de ani, au murit pe loc.

Şoferul vinovat, Claudiu Paşnicu, a fugit de la locul accidentului. Tânărul s-a predat, câteva ore mai târziu, venind însoţit de un avocat.

La 2 luni de la accident, procurorii ieşeni l-au trimis în judecată pentru omor calificat, o infracţiune mult mai gravă decât uciderea din culpă. A contat, spun procurorii, că şoferul a fost un pericol public.

Conform Codului penal, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, un şofer riscă maximum 7 ani şi jumătate de închisoare. În timp ce, pentru omor calificat pedeapsa poate ajunge chiar şi la 25 de ani.