În februarie au rămas definitive 35 de hotărâri judecătoreşti, în dosare instrumentate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), 61 de inculpaţi fiind condamnaţi la pedepse care variază între nouă ani de închisoare şi un an cu amânarea aplicării pedepsei. Printre condamnaţi se numără un vicepreşedinte de consiliu judeţean, un manager de spital municipal, un director ANAF, nouă primari de comună, o grefieră.
"În cursul lunii februarie 2017, în dosare de corupţie instrumentate de DNA, au rămas definitive 35 de hotărâri judecătoreşti prin care au fost condamnaţi 61 inculpaţi între care: un vicepreşedinte consiliu judeţean, un manager spital municipal, un director direcţie Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, un director general companie de stat, un director executiv Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, un director executiv agenţie judeţeană de mediu, un şef serviciu poliţie locală, 9 primari comună, un viceprimar comună, o grefieră parchet judecătorie", anunţă reprezentanţii DNA.
Ei precizează că pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 61 de inculpaţi variază între nouă ani de închisoare şi un an cu amânarea aplicării pedepsei.
Astfel, la 21 februarie, Curtea de Apel Oradea l-a condamnat pe Dumitru Voloşeniuc, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, la data faptelor, la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de trei ani, pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia şi fals în declaraţii.
Instanţa a dispus şi confiscarea, de la Dumitru Voloşeniuc a 238.650 de lei reprezentând folosul necuvenit dobândit pentru altul şi a 33.600 lei reprezentând folos necuvenit pentru sine.
Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea la data de 9 iulie 2015.
Tot în februarie a fost condamnat definitiv şi managerul Spitalului municipal Motru, pentru luare de mită.
"Prin decizia penală nr. 349 din 24.02.2017, Curtea de Apel Craiova a hotărât condamnarea inculpatului Zavate Teodor Codrin, manager al Spitalului municipal Motru, judeţul Gorj, la data faptei, la o pedeapsă de doi ani şi şase luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de trei ani şi interzicerea, pe o perioadă de doi ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a exercita funcţia de manager al unei unităţi sanitare publice, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită", precizează procurorii.
În cazul managerului Spitalului municipal Motru, instanţa a ţinut cont, la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaştere a vinovăţiei, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Inculpatul a fost trimis în judecată de către DNA - Serviciul Teritorial Craiova la 7 septembrie 2016.
Un alt caz de condamnare definitivă într-un dosar instrumentat de DNA este cel al primarului comunei băcăuane Prăjeşti.
"Prin decizia penală nr. 118 din 01.02.2017, Curtea de Apel Bacău a hotărât condamnarea inculpatului Antica Eugen, primar al comunei Prăjeşti, judeţul Bacău, la data faptelor, la o pedeapsă de trei ani închisoare şi interzicerea, atât în timpul cât şi pe o perioadă de trei ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite", arată procurorii.
Instanţa a dispus şi confiscarea de la inculpat a sumei de 43.747 lei. Primarul comunei Prăjeşti Eugen Antica a fost trimis în judecată de DNA - Serviciul Teritorial Bacău la 17 iulie 2015.
DNA: În februarie au rămas definitive 35 de hotărâri judecătoreşti prin care au fost condamnaţi 61 de inculpaţi
28 martie 2017



Din aceeaşi categorie:
În caz de seism puternic, 75% din locuitorii ţării ar fi afectaţi. IGSU recunoaşte lipsa dotărilor
(16 august 2016)
223 vizualizări
Federaţia sindicatelor din Educaţie cere amânarea concursului pentru directorii de şcoli
(8 octombrie 2016)
538 vizualizări
Firea: Elevii pot ajunge la şcoală marţi şi miercuri până la ora 9.30, fără să li se pună absenţe
(16 ianuarie 2017)
114 vizualizări
Ce riscă operatoarea de la 112 care a umilit o femeie bătută de un şofer de autobuz
(4 septembrie 2019)
158 vizualizări
Octavian Jurma: Ne aflăm într-o fază de scădere accelerată a numărului de cazuri / Epidemiologul anunţă sub 5.000 de cazuri pe zi, la jumătatea lunii noiembrie, acesta fiind ”pragul de suportabilitate al spitalelor”
(3 noiembrie 2021)
33 vizualizări
Victimele violenţei în familie pot obţine ordin de protecţie în maxim 72 de ore
(22 decembrie 2015)
47 vizualizări
Pensionarea la 70 de ani în România
(29 ianuarie 2021)
198 vizualizări
Cod Galben de caniculă valabil de astăzi şi până sâmbătă în vestul, sudul şi estul ţării. Temperaturile maxime se vor situa între 32 şi 36 de grade.
(25 august 2022)
21 vizualizări
Programul de Internship al Guvernului se va derula şi în această vară
(10 februarie 2017)
313 vizualizări
Ce a declarat Alina Bica la ieşirea din Penitenciarul Târgşor
(22 aprilie 2015)
235 vizualizări
Materiale de construcţii, paturi, saltele şi alte ajutoare de urgenţă pentru oamenii afectaţi de inundaţii din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Vâlcea
(5 aprilie 2018)
75 vizualizări
Statele Unite au trimis în România sute de militari şi avioane F-16, pentru descurajarea Rusiei
(10 mai 2019)
70 vizualizări
Festivalul Sinaia Forever şi parada candidaţilor la preşedinţie
(28 septembrie 2014 - Răzvan BUNEA)
897 vizualizări
Ninsori şi ploi în aproape toată ţara, joi. Temperaturile cresc puţin sâmbătă
(8 aprilie 2021)
114 vizualizări
Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de peste 230.000 de euro şi a depistat 69 de muncitori la negru în trei zile de controale
(10 decembrie 2015)
291 vizualizări
Cod galben de caniculă în 10 judeţe din ţară. Temperaturile vor ajunge până la 38 de grade
(8 iulie 2021)
64 vizualizări
Când începe Rabla şi cum o să te ajute să treci la maşină electrică
(15 ianuarie 2020)
70 vizualizări
.jpg?width=60&height=60&cropratio=1:1&image=/images/stories/fructe(1).jpg)
Fructele cu cele mai puține calorii. Drept urmare, consumul lor poate reduce

Să începem direct: dacă ai deschis articolul ăsta, probabil vrei să afli cum
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole