Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a declarat că lucrătorii MAI au constatat, pe perioada campaniei electorale, 244 de contravenţii.

Au fost aplicate amenzi în valoare de peste 147.000 de lei şi au fost deschise 43 de dosare penale .Se efectuează cercetări faţă de 25 de persoane, potrivit a mai arătata purtătorul de cuvânt.

'În campania pentru alegerile parlamentare precedente numărul sesizărilor privind posibile fapte penale a fost de 8,2 ori mai mare. Din numărul total de semnalări primite în această lună de campanie electorală, 24 s-au transmis spre soluţionare către Autoritatea Electorală Permanentă, două către Biroul Electoral Central şi una către Biroul Electoral Judeţean", a precizat Dajbog.

Potrivit oficialului, comparativ cu campania electorală de la precedentele alegeri parlamentare din anul 2012, numărul sesizărilor privind posibile fapte nelegale este de 2,6 ori mai mic. Astfel, au fost sesizate 355 de posibile contravenţii şi infracţiuni, iar în urma verificărilor efectuate până la acest moment, 37 de semnalări nu s-au confirmat", a menţionat Monica Dajbog.

Efectivele MAI au menţinut climatul de ordine publică la peste 450 de manifestări electorale, dintre care 15 au avut loc în ultima zi de campanie, a informat Dajbog.

"Campania electorală s-a încheiat sâmbătă dimineaţă, la ora 7,00, propaganda electorală fiind strict interzisă. Pe perioada campaniei, structurile MAI au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică, campania desfăşurându-se fără înregistrarea unor incidente sau evenimente grave", a subliniat purtătorul de cuvânt al MAI.