"Ministerul Afacerilor Externe anunţă cu profund regret decesul unui cetăţean român în urma atacului de la Nisa, membru al familiei dată dispărută anterior. Autorităţile franceze au confirmat decesul", transmite MAE.

Procedura de identificare a corpului neînsufleţit al victimei de cetăţenie română, efectuată de către autorităţile franceze, s-a finalizat în urmă cu puţin timp, cu sprijinul autorităţilor române, mai spune ministerul.

MAE reaminteşte că minorul şi mama sa au fost identificaţi printre răniţi, aflându-se internaţi în două spitale din Nisa. Starea lor de sănătate evoluează pozitiv. În prezent, reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia, precum şi consulul onorific la Nisa, se află alături de familia cetăţeanului român decedat, acordând în continuare sprijinul necesar.

Reprezentanţii ambasadei României la Paris şi ai Consulatului General al României la Marsilia menţin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autorităţile franceze

Ministerul Afacerilor Externe anunţă şi că va acorda întreaga asistenţă necesară în continuare.

Sâmbătă a fost găsit, într-un spital din Nisa, şi copilul familiei, care este internat tot într-un spital din oraş, fiind rănit, dar cu o evoluţie bună, potrivit medicilor.

În cursul zilei de duminică a fost găsită şi mama băiatului, internată într-un alt spital, în stare destul de gravă la acel moment, dar cu o evoluţie pozitivă.