Klaus Iohannis a promulgat, luni, proiectul de lege de modificare a articolului 277 al Legii educaţiei naţionale, modificarea prin care copiii personalului didactic beneficiază de scutire la plata taxelor de admitere în învăţământul superior şi de gratuitate la cazarea în cămine şi internate.
 

”Copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate sunt scutiţi de plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învăţământul superior şi beneficiază de gratuitate la cazare în cămine şi internate”, stipulează proiectul de lege. De aceleaşi facilităţi vor beneficia şi descendenţii personalului didactic ce se află la pensie, precum şi copiii orfani de unul sau ambii părinţi ce au activat în sistemul de învăţământ.

Proiectul de lege a fost iniţiat de către deputatul PSD Victor Cristea, iar iniţiativa sa a fost susţinută de către alţi 56 de deputaţi şi senatori provenind de la toate grupurile parlamentare. Potrivit expunerii de motive, legea ar putea contribui, într-o oarecare măsură, la reducerea abandonului şcolar.