Regimul termic se va încadra în limitele climatologice normale pentru această perioadă, valorile termice diurne urmând să nu depăşească 21 de grade Celsius la nivelul întregii ţări, în timp ce ploile îşi vor face, din nou, apariţia atât în zilele de 25 şi 29 aprilie, cât şi în zilele de Paşti, când se anunţă precipitaţii pe arii extinse, în general moderate cantitativ, însă local mai însemnate, potrivit estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) valabile pentru intervalul 25 aprilie – 8 mai, publicate luni.

În Banat, în primele trei zile, temperaturile diurne vor creşte treptat, până la o medie a maximelor de 19 grade. Ulterior, până la sfârşitul celor două săptămâni, această medie va oscila uşor între 18 şi 21 de grade, menţinându-se apropiată de norma regională climatologică a sfârşitului de aprilie şi începutului de mai. După nopţile mai reci dintre 25 şi 27 aprilie, când izolat vor fi condiţii de brumă, începând cu 28 aprilie regimul termic nocturn nu va suferi modificări semnificative, iar minimele se vor încadra, în medie, între 6 şi 9 grade. Pe parcursul întregului interval de două săptămâni, pe spaţii restrânse sunt posibile ploi slabe, trecătoare. Excepţie vor face zilele de 25 şi 29 aprilie, precum şi intervalul 1-3 mai, când va ploua pe arii extinse şi moderat cantitativ.

În Crişana, în primele trei zile ale intervalului, temperaturile diurne vor creşte treptat, până la o medie a maximelor de 19 grade. Până la sfârşitul celor două săptămâni, această medie va oscila uşor între 17 şi 20 de grade. Nopţile vor fi mai reci între 25 şi 27 aprilie, când izolat vor fi condiţii de brumă, iar începând cu 28 aprilie regimul termic nocturn nu va suferi modificări semnificative, minimele urmând a se încadra, în medie, între 5 şi 8 grade. Pe parcursul întregului interval de două săptămâni, pe spaţii restrânse sunt posibile ploi în general slabe. Excepţie vor face zilele de 25 şi 29 aprilie, precum şi intervalul 1-3 mai, când va ploua pe arii extinse şi local cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

În Transilvania, după două zile reci pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime de 9 grade, urmează a se înregistra valori termice normale, astfel încât media maximelor va creşte semnificativ, iar între 27 aprilie şi 8 mai, se va situa în intervalul 16 — 19 grade. Tendinţa regimului termic mediu nocturn este tot de creştere, de la medii în jurul a zero grade în primele trei nopţi, când se va semnala brumă, la minime ce se vor încadra până pe 8 mai, în medie, între 3 şi 7 grade. Pe parcursul întregului interval de două săptămâni, pe spaţii restrânse sunt posibile ploi slabe, trecătoare. Excepţie vor face zilele de 25 şi 29 aprilie, precum şi intervalul 1-3 mai, când va ploua pe arii extinse şi izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

În Maramureş, până joi, temperaturile diurne vor creşte treptat, până la o medie a maximelor de 17 grade. Apoi, până la sfârşitul celor două săptămâni, această medie va oscila între 16 şi 19 grade şi va fi apropiată de norma regională climatologică a sfârşitului de aprilie şi începutului de mai. După nopţile mai reci dintre 25 şi 27 aprilie, când media temperaturilor minime va fi în jur de zero grade şi izolat se va semnala brumă, începând cu 28 aprilie regimul termic nocturn nu va suferi modificări semnificative, iar minimele se vor încadra, în medie, între 4 şi 7 grade. Pe parcursul întregului interval de două săptămâni, pe spaţii restrânse sunt posibile ploi în general slabe. Excepţie vor face zilele de 25 şi 29 aprilie, precum şi intervalul 1-3 mai, când va ploua pe arii extinse şi local cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

În Moldova, după două zile reci pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime de 11 — 12 grade, urmează a se înregistra valori termice normale. Media maximelor va creşte semnificativ şi se va încadra, între 27 aprilie şi 8 mai, în intervalul 17 — 20 de grade. Tendinţa regimul termic mediu nocturn este tot de creştere, de la medii în jurul a două grade Celsius, pe 27 aprilie, când vor fi condiţii de brumă, la minime ce se vor încadra până pe 8 mai, în medie, între 5 şi 8 grade. În intervalul 1-3 mai va ploua pe arii extinse şi local cantităţile de apă pot fi mai însemnate, iar ploi în general slabe se pot semnala zilnic, pe parcursul celor două săptămâni.

În Dobrogea, răcirea vremii va continua până pe 26 aprilie, când media maximelor va ajunge la 11 grade. După acest interval, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, valorile termice diurne se vor menţine apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu o medie a maximelor de 17 — 19 grade. Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 27 aprilie, când media temperaturilor minime va fi de 5 grade, însă ulterior această medie nocturnă nu va avea modificări semnificative până pe 8 mai şi se va încadra între 7 şi 11 grade. În intervalele 25-26 aprilie şi 1-3 mai va ploua pe arii extinse şi moderat cantitativ, iar ploi în general slabe se pot semnala zilnic, cu precădere pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

În Muntenia, răcirea vremii va continua până pe 26 aprilie, când media maximelor va ajunge la 11 grade. Apoi, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, valorile termice diurne se vor menţine apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu o medie a maximelor de 18 — 21 de grade. Regimul termic nocturn va ajunge sub cel normal pe 27 aprilie, când media temperaturilor minime va fi de 3 grade şi izolat vor fi condiţii de brumă, însă ulterior această medie nocturnă va avea modificări minore până pe 8 mai şi se va situa între 5 şi 9 grade. Va ploua pe arii extinse şi moderat cantitativ în intervalele 25-26 aprilie şi 1-3 mai şi posibil pe 29 aprilie, iar ploi în general slabe se pot semnala zilnic, cu precădere pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

În Oltenia, după două zile reci pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime de 13 — 14 grade, urmează a se înregistra valori termice normale, astfel încât media maximelor va creşte semnificativ şi se va încadra, între 27 aprilie şi 8 mai, în intervalul 17 — 21 de grade. Tendinţa regimul termic mediu nocturn este tot de creştere, de la medii în jurul a 2 grade pe 27 aprilie, când vor fi condiţii de brumă, la minime ce se vor încadra până pe 8 mai, în medie, între 5 şi 9 grade. Va ploua pe arii extinse şi moderat cantitativ în intervalele 25-26 aprilie şi 1-2 mai şi pe 29 aprilie, iar ploi în general slabe se pot semnala zilnic, cu precădere pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

La munte, media temperaturilor diurne va fi scăzută în primele două zile, respectiv de două — trei grade Celsius, după care va deveni normală pentru această perioadă din an şi va oscila între 7 şi 11 grade, până pe 8 mai. Tendinţa regimul termic mediu nocturn este tot de creştere semnificativă, de la valori predominant negative până pe 27 aprilie la medii pozitive ale temperaturilor minime, cuprinse între un grad şi 4 grade. Pe 25 — 26 aprilie, 29 aprilie şi între 1 şi 3 mai va ploua pe arii extinse, moderat cantitativ, iar ploi în general slabe se vor semnala, temporar, cu precădere pe parcursul celei de-a doua săptămâni. În primele două zile, la altitudini mai mari vor predomina ninsorile.

Estimările meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.