Guvernul vrea să amâne termenul pentru încasarea banilor pentru CFR Marfă. Vânzarea CFR Marfă ar urma să fie amânată patru luni, propunerea urmând să fie discutată în următoarea şedinţă de guvern. 

Grup Feroviar Român (GFR) a virat joi aproximativ 20 milioane de euro într-un cont escrow deschis la Banca Transilvania, suma reprezentând 10% din preţul de cumpărare a 51% din acţiunile CFR Marfă deţinute de stat. Alimentarea contului reprezintă o condiţie prealabilă pentru finalizarea privatizării, iar termenul pentru transferul celor 20 milioane de euro expira vineri, 4 octombrie. Suma de 20 de milioane de euro provine de la un consorţiu format din Raiffeisen Bank, Banca Transilvania şi OTP, dar şi din surse proprii ale companiei, conform Mediafax.

Grupul Feroviar Român, deţinut de Gruia Stoica, a fost declarat câştigător în iunie 2013, în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru 51% din acţiuni.

Contractul a fost semnat la începutul lunii septembrie, Gruia Stoica declarând atunci că banii vor fi plătiţi după ce Consiliul Concurenţei va emite o decizie privind această tranzacţie.

GFR a depus săptămâna trecută la Consiliul Concurenţei notificarea privind achiziţia a 51% din CFR Marfă. Notificarea cuprinde, printre altele, documente legate de companiile implicate în tranzacţie şi piaţa de profil.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a cerut Consiliului Concurenţei şi consultanţilor un punct de vedere privind un nou termen de finalizare a privatizării CFR Marfă, stabilit momentan pentru 15 octombrie, precizând că o eventuală prelungire va fi discută în Guvern. Reprezentanţii Consiliului Concurenţei suntr de părere că pot emite răspunsuri în abia câteva luni, după verificări.