ISU va solicita MAI ca un elicopter să ajungă la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, să-i evacueze pe cei 70 de turişti, blocaţi acolo de marţi, după ce telecabina s-a stricat, a precizat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Bianca Sabău.

Două elicoptere aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie vor evacua miercuri persoanele aflate la Bâlea, a declarat, pentru AGERPRES, secretarul de stat în MAI, medicul Raed Arafat. 'Acum s-a luat decizia, da, se vor trimite pentru că nu se va putea repara cabina în cursul zilei de astăzi şi nu ştim dacă mâine se va repara. Altă soluţie nu este. Sunt mai mulţi turişti dintre care un număr de copii şi nu sunt echipaţi ca să fie coborâţi în mers sau prin alte tehnici. Nu avem cum să îi coborâm decât cu elicopterele' Două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie'.

Cei 70 de turişti, din care 45 de copii, care au rămas blocaţi au fost cazaţi la două cabane şi li s-a asigurat mâncare gratis.

'Turiştii au fost cazaţi la cabane, li s-a dat de mâncare şi nu sunt probleme sus, la Bâlea Lac. Telecabina, deocamdată, nu a fost reparată. Piesa de la telecabină ar trebui să fie evaluată de o echipă de specialişti de la Braşov, care ar trebui să ajungă la Bâlea', a explicat Lidia Bădilă, purtătorul de cuvânt al societăţii comerciale care administrează telecabina de la Bâlea.

Telecabina de la Bâlea este singurul mijloc de transport în această perioadă, care face legătura pe cablu, pe o distanţă de 3.700 de metri, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, în condiţiile în care Transfăgărăşanul este închis din cauza zăpezii foarte mari şi a riscului de avalanşe

Telecabina de la Bâlea s-a defectat marţi, la ora 13,00. Nimeni nu s-a aflat în telecabină, când aceasta s-a blocat.