O învăţătoare acuzată de purtare abuzivă a fost condamnată, vineri, la 60 de zile de muncă în folosul comunităţii şi la cinci luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei.

Învăţătoarea Monica Chiorean de la Liceul de muzică ‘Sigismund Toduţă’ a fost condamnată de Judecătoria Cluj-Napoca şi are un termen de încercare de doi ani.

‘Judecătoria Cluj-Napoca a condamnat-o pe învăţătoarea de la Liceul de muzică ‘Sigismund Toduţă’ la cinci luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, având o perioadă de încercare de doi ani, pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă. Dacă în cei doi ani de încercare va mai avea abateri, atunci va executa pedeapsa cu închisoarea. Aceasta va efectua şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii şi nu va fi remunerată’, a declarat vineri, preşedintele Judecătoriei Cluj-Napoca, judecătorul Lucian Marian.

Sentinţa de vineri a Judecătoriei Cluj-Napoca poate fi atacată în termen de 10 zile.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a declanşat, în luna aprilie, o anchetă la Liceul de Muzică ‘Sigismund Toduţă’ din Cluj-Napoca, unde învăţătoarea Monica Chiorean a fost înregistrată la ore în timp ce striga la un elev de clasa I, căruia i-a spus că este tâmpit şi nebun.