Castelul Pelişor din staţiunea prahoveană Sinaia este închis, în această perioadă, pentru efectuarea unor lucrări de curăţenie şi conservare preventivă, în noiembrie, urmând a fi închis în acelaşi scop şi Castelul Peleş

Daniela Voitescu, şeful Secţiei Relaţii Publice din cadrul Muzeului Naţional Peleş, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că Pelişorul va fi închis până la sfârşitul lunii în curs, iar în acest interval vor fi efectuate lucrări de curăţenie şi conservare, specialiştii verificând totodată starea pieselor cuprinse în expoziţia permanentă şi făcând o selecţie a acelora care au nevoie de restaurare.

"Aceste lucrări se efectuează anual, din anul 1993, când Castelul Pelişor a fost amenajat din casă de creaţie a scriitorilor şi artiştilor români în muzeu. După redeschiderea acestui castel, urmează o perioadă, în intervalul 3-30 noiembrie, în care va fi închis pentru lucrări similare şi Castelul Peleş. Luna noiembrie a fost aleasă pentru că s-a constatat că aceasta este o lună în care numărul de vizitatori este mai redus", a precizat Voitescu.


Castelul Peleş, care este deschis momentan publicului, poate fi vizitat miercurea, în intervalul 11,00—16,15, şi de joi până duminică între orele 9,15 şi 16,15, lunea şi marţea fiind închis.

Turul parterului costă 20 de lei pentru adulţi, 10 lei pentru pensionari şi 5 lei pentru elevi şi studenţi, în timp ce tariful pentru vizitarea parterului şi a etajului I este de 50 de lei pentru adulţi, 25 de lei pentru pensionari şi 12,5 lei pentru elevi şi studenţi.

AGERPRES