Absolvenţii universităţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie vor putea concura pe un număr de 3.388 locuri şi posturi pentru medicină, 263 locuri pentru medicină dentară şi 152 locuri pentru farmacie la concursul de rezidenţiat care va avea loc pe 15 noiembrie în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, înscrierile pentru rezidenţiat se vor face până la 23 octombrie, ora 15,00, la direcţiile de sănătate publică, sau la ministerele cu reţea proprie, după caz.

Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore.

„Ministerul Sănătăţii a publicat în revista de specialitate Viaţa Medicală şi pe site-ul www.ms.ro, secţiunea Rezidenţiat, toate amănuntele privind tematica de concurs, bibliografia aferentă, numărul locurilor şi posturilor, metodologia şi condiţiile de participare”, afirmă sursa citată.

Totodată, Ministerul Sănătăţii precizează că ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs.

Tematica de concurs şi bibliografia aferentă sunt cele din anul 2014.