Aproape 70 de persoane urmărite pentru a fi arestate sau pentru a executa pedepsele cu închisoarea primite în instanţă şi 115 date dispărute, dintre care 75 de minori, au fost găsite în ultima săptămână, informează Poliţia Română.

Poliţiştii au prins, în perioada 29 mai – 4 iunie, 115 persoane urmărite, dintre care 69 aveau condamnări definitive la pedepse cu închisoarea. Dintre acestea, 52 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, şapte aveau mandate de arestare preventivă, cinci persoane aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, iar pe numele a cinci persoane erau emise sentinţe penale de internare.

Astfel, în 29 mai, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au identificat un bărbat, de 42 de ani, din oraşul Murfatlar, care se sustrăgea executării unei pedepse de cinci ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism şi constituire de grup infracţional organizat. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.

Un alt bărbat, de 22 de ani, din Constanţa, care se sustrăgea executării unei pedepse de trei ani şi nouă luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, a fost depistat de poliţişti, la data de 3 iunie, şi a fost încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.

Un alt exemplu este cel al unui bărbat de 29 de ani, din Constanţa, care se sustrăgea executării unei pedepse de şase ani şi şase luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, care a fost depistat de poliţişti şi a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova.