Distrugătorul american USS „Ross“ se va afla, va intra marţi, 4 noiembrie, în Marea Neagră, a anunţat serviciul de presă al Flotei SUA desfăşurată în Marea Mediterană, potrivit Agerpres.  În comunicat se precizează că distrugătorul „Ross“ (DDG71) din clasa Arleigh Burke va participa la exerciţii militare comune ale aliaţilor din cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Nava va realiza operaţiuni pentru sprijinirea securităţii regionale pe mare, operaţiuni de căutare-salvare, va susţine misiuni umanitare.

USS Ross este al doilea distrugător american al SUA care se va afla în Marea Neagră. La 30 octombrie, în Marea Neagră a intrat nava DDG 67 din aceeaşi clasă.  

USS Ross (DDG-71) este o navă din clasa de distrugătoare Arleigh Burke intrată în serviciu din 1997 şi care face parte din Grupul de Luptă 2 al portavionului USS George HW Bush. Distrugătorul cu un deplasament de 6.800 de tone, are 6 sisteme radar performante, sisteme de război electronic, deţine 90 de rachete antiaeriene, de croazieră (Tomahawk), şi anti-submarin şi un tun principal de 127 mm. Nu lipseşte celebrul tun cu tragere rapidă Phalanx CIWS cu o rată de foc de 4.500 lovituri pe minut, destinat apărării împotriva rachetelor. Distrugătorul are pe punte şi un elicopter multirol Sikorsky Seahawk.