Paltonul de damă reprezintă o piesă vestimentară care nu ar trebui să lipsească din garderoba unei doamne, fiind mereu la îndemână atunci când doreşte să îşi confere eleganţă, stil şi frumuseţe. Indiferent de model, un paltonaş va păstra din farmecul eleganţei, oferind ţinutelor un aer unic.

Tendinţele actuale recomandă combinaţii îndrăzneţe, între paltonaşe elegante, sneakers, rochii tricotate, blugi, fuste plisate şi cizme peste genunchi.

Paltonul, clasic sau modern

Piesă vestimentară cu un istoric foarte lung, paltonul de damă poate fi ales dintr-o varietate de modele, piaţa de specialitate urmând trendul şi ajutând la crearea celor mai plăcute ţinute. Accesând https://answear.ro/k/femei/imbracaminte/geci-si-paltoane/paltoane  veţi pătrunde în lumea fascinantă a modei, unde modele variate vă vor ajuta să găsiţi paltonul potrivit stilului dumneavoastră, pendulând între clasic şi modern, între eleganţă şi confort.  Puteţi opta între paltoanele clasice,  lungi şi scurte,  cele tip trench, element de bază al unei garderobe, şi modelele tip capă, fără mâneci, atât de apreciate de către  doamne şi domnişoare. De asemenea, paltonul va fi ales şi în funcţie de accesorizare,  ţinând cont de rândurile  de nasturi, cordon, guler şi buzunare. Astfel, alegera rămâne la aprecierea fiecăreia. Dacă se preferă stilul clasic, atunci paltonaşul din stofă, accesorizat cu două rânduri de nasturi şi umeri drepţi, este cel potrivit, iar dacă se adoptă noile tendinţe, paltonul va avea o formă lejeră, tip capă sau pelerină, uşor de purtat şi foarte modern. Noile tendinţe au scos la rampă modele de o originalitate aparte, alegând să scoate în evidenţă culori stridente, forme asimetrice, texturi interesante şi accesorii atrăgătoare.

Cum se poartă un palton

Paltonul se poate purta cu orice tip de ţinută, de la office sau  elegant, până la casual şi sport. Pentru a obţine eleganţa, paltonul clasic se poate purta cu o rochie midi şi pantofi cu toc, cu un costum şi ghete,  sau cu o fustă scurtă şi cizme înalte, peste genunchi. Pentru aerul modern şi original, un palton va cadra foarte bine chiar şi cu o pereche de blugi evazaţi sau tip skinny, o cămaşă sport şi pantofi lejeri. O rochie scurtă va forma o ţinută interesantă alături de un palton asimetric.  Pentru zilele mai reci, adoptarea paltonului lung pare o idee foarte bună, putând fi purtat  cu o ţinută office sau casual, cu pantofi cu toc sau ghete. Noile tendinţe permit purtarea unui palton tip trench, cu atât de comodele cizme de cauciuc. O rochie scurtă  tricotată, asortată cromatic cu acest tip de cizmă impermeabilă, va cadra foarte bine cu un trench lung, într-o culoare neutră. Dacă se adoptă o rochiţă  multicoloră, paltonul va fi ales în acelaşi ton cu o pereche de botine înalte, ţinuta căpătând astfel farmec şi eleganţă. Modelel de paltoane pe care le veţi descoperi de answear.ro vă vor ajuta să decideţi dacă înclinaţi spre stilul clasic sau veţi opta pentru îndăzneţele combinaţii actuale, dintre un palton elegant şi o ţinută casual sau chiar sport.