O tornadă (fenomen mai rar în Europa) a devastat joi seara mai multe localităţi de la graniţa cu Austria. Vântul de peste 270 de Km/h a distrus acoperişuri, a răsturnat maşini şi a rănit câteva sute de persoane.

 

Este probabil cea mai puternică furtună din istoria modernă a Cehiei şi prima tornadă din ultimii trei ani. Filmele postate pe reţelele de socializare şi pe site-urile de ştiri arată puterea cu care a lovit furtuna, dar şi surpriza locuitorilor, care păreau preocupaţi să filmeze pâlnia tornadei.

 

Televiziunea cehă a anunţat că aproximativ şapte orăşele au fost  devastate, iar un oficial al municipalităţi din Hrusky, citat de agenţia cehă de stat, a spus că jumătate din oraş a fost practic pusă la pământ.

 

Echipe de salvare din toată ţara dar şi din ţările vecine au intervenit pentru căutarea şi salvarea persoanelor rănite. Există mai multe rapoarte privind existenţa a 150-200 sau chiar 300 de persoane rănite şi informaţii, neconfirmate deocamdată, privind decesul mai multor victime.

 

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro