Actriţa Carmen Galin a murit, astăzi, la vârsta de 73 de ani.

Carmen Galin s-a remarcat pe marele ecran în peste 30 de filme, dar şi-a pus amprenta şi în rolurile de pe scenele Teatrului Naţional din Bucureşti, Teatrului Naţional din Cluj şi Teatrului Mic. Cunoscută în special pentru rolul din filmul 'Fram', Carmen Galin ar fi împlinit 74 de ani chiar mâine, pe 14 martie.

În anul 1995, actriţa s-a retras complet din activitate şi din viaţa publică.

Carmen Galin s-a născut pe 14 martie 1946, la Iaşi, şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ca şefă de promoţie, în anul 1967.

La vârsta de 20 de ani a fost distribuită într-un rol în filmul de referinţă 'Dimineţile unui băiat cuminte'. La 28 de ani, Carmen Galin primeşte rolul 'Laura' în filmul 'Ilustrate cu Flori de Cîmp'.

Actriţa a mai jucat în numeroase filme de referinţă din cinematografia românească: 'Tănase Scatiu', 'Fram', 'Saltimbancii', 'Profetul, aurul şi ardelenii' sau 'Iarna Bobocilor'.

Utimul film în care Carmen Galin a jucat a fost 'Trenul din zori nu mai opreşte aici', în anul 1994. Un an mai târziu a luat decizia definitivă de a ieşi din viaţa publică.