Destinaţiile turistice din România vor fi promovate printr-un joc video în cadrul unei iniţiative care aparţine unor tineri care s-au gândit că frumuseţile României pot fi puse mai bine în valoare în mediul virtual, într-un mod interactiv şi educativ.

Personajul din jocul Play România se numeşte Mihai şi a fost creat de Nicolae Marghiol, împreună cu doi tineri programatori. Sociolog de profesie, Nicolae s-a gândit că România are nevoie de o nouă formă de promovare turistică, relatează digi24.ro.

Jocul, care va fi lansat în martie, va fi oferit gratuit pe internet. Utilizatorii Play România vor putea face un tur prin marile oraşe ale ţării, precum Timişoara, Oradea sau Bucureşti, se vor plimba virtual cu barca prin Delta Dunării sau vor descoperi peisaje din cele mai frumoase sate transilvănene. Călătorii virtuali vor afla, astfel, informaţii inedite despre obiectivele turistice şi despre personalităţile reprezentative ale locurilor.

Creatorul jocului va încerca să obţină şi sponsorizări pentru ca jocul să fie disponibil în limbi străine. Deocamdată, Play România a fost prezentat publicului român într-o sală de cinema din Bucureşti.

Anul trecut, în România au venit 1,9 milioane de străini, majoritatea europeni, care au rămas, în medie, două zile în ţara noastră. Cei mai mulţi vin pentru afaceri, nu în vacanţă. Prin comparaţie, Franţa atrage peste 80 de milioane de turişti pe an.