Pregătirea delicateselor pentru sezonul hibernal sunt în plină desfăşurare la cabanele de pe Valea Prahovei. Bucătarii se întrec în această perioadă în a prepara zacusca, murături sau gemuri după reţete cât mai originale şi neaparat naturale. După ce au achiziţionat materia primă direct de la producători, bucătarii şi ajutoarele acestora au trecut la pregătirea efectivă a bunătăţurilor de care se vor bucura turiştii.

 În bucătării plitele au fost încinse iar în oale se fierb produsele pregătite pentru zacusca. Rafturile magaziilor sunt deja pline cu borcane cu murături, de la castraveţi şi gogoşari până la varză, bureţi negri sau ghebe. Pentru că nu doar gustul contează, fiecare borcan aşezat pe rafturile din magazie sau din restaurant are un aspect unic. Administratorii cabanelor spun că s-au pregătit temeinic pentru sezonul hibernal şi îi aşteaptă pe turişti, la fel ca în fiecare an, cu o mare diversitate de produse.

”Pe lângă murăturile şi zacusca pregătite la borcan şi destinate atât consumului în restaurant cât şi achiziţiei pentru acasă, din acest an turiştii au la dispoziţie şi o gama variată de gemuri şi dulceţuri, mare parte dintre acestea provenind din fructe de pădure cum ar fi fragii, zmeura sau murele.”, ne-a spus Costin Luca – cabanier Gura Diham

Turiştii care îşi vor petrece sărbătorile de iarnă la cabanele de pe Valea Prahovei vor fi primiţi cu produse tradiţionale provenite de la animalele din fermele proprii dar şi cu ţuica fiartă, foc de tabără şi colindători.