Un membru al delegaţiei ucrainene la prima negociere cu ruşii de la Gomel ar fi fost ucis de Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU), fiind suspectat de trădare, susţine un deputat ucrainean din partidul lui Zelenski, precum şi presa ucraineană, citind surse oficiale.

Oleksandr Dubinsky a scris pe Telegram că „în timpul detenţiei sale de către SBU, Denis Kireev, a fost ucis, fiind suspectat de trădare.

„Cum a intrat în delegaţia ucraineană pentru negocieri cu ocupanţii - chiar vreau să aflu de la Biroul Preşedintelui?”, a scris deputatul pe Telegram.

Potrivit acestuia Denis Kireev a lucrat între 2006 şi 2008 la SCM Finance, unde a ocupat funcţia de director general adjunct. Următorul loc de muncă a fost compania austriacă GROUP SLAV AG cu sediul în Viena. În acelaşi timp, între 2006 şi 2012, Denis Kireev a fost şi membru al Consiliului de Supraveghere al Ukreximbank. Din 2010 până în 2014, el a ocupat funcţia de prim-vicepreşedinte al Consiliului de administraţie al Oschadbank.

Informaţia este publicată şi de presă. Pravda.com.au citează surse politice apropiate puterii precizând că Kireev ar fi fost împuşcat. Potrivit acestora, Serviciul de Securitate avea date clare despre trădarea lui Kireev, inclusiv conversaţii telefonice.

Deocamdată, informaţia nu a fost confirmată şi oficial de autorităţi.

SURSA: Hotnews.ro