Tragedie fără margini în România! Mult îndrăgitul actor Ion Caramitru s-a stins recent în Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Bucureşti. Avea 79 de ani!

Informaţia nu este confirmată în mod oficial. Sursele spun că el se afla internat la Spitalul Elias din Bucureşti, transmite Mediafax.

Ion Caramitru avea 79 de ani. Zilele acestea, actorul Ion Caramitru trebuia să se afle la Iaşi pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR). Din cauza problemelor medicale, actorul a lipsit de la eveniment.

Ion Caramitru a fost actor de teatru şi film, regizor şi politician român. Din anul 1990 a fost preşedinte al UNITER din 1990, iar din 2005 a ocupat funcţia de director al Teatrului Naţional din Bucureşti. A fost ministru al Culturii între 1996 şi 2000, în cabinetul condus de Victor Ciorbea. A fost decorat, în 1995, de regina Elisabeta a Marii Britanii cu titlul de "Cavaler de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic". În 2008 a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi.