Pe 23 aprilie creştinii ortodocşi îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Ce este interzis să faci azi, nu ai voie sub nicio formă. Care sunt cele mai populare tradiţii şi superstiţii de Sfântul Gheorghe pe care toţi românii trebuie să le respecte. Ce vor păţi cei care nu le vor respecta.

 

Superstiţii de Sfântul Gheorghe, de 23 aprilie

 

Credincioşii îl sărbătoresc pe 23 aprilie pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Care sunt tradiţiile şi superstiţiile care trebuie respectate pe 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe.

 

În primul rând, se spune că, se Sfântul Gheorghe, este recomandat să decorăm casa sau apartamentul cu plante specifice anotimpului de primăvară, precum crengile de stejar, de păr sau puteţi alege chiar leuşteanul. Care este semnificaţia din spatele acestui lucru? Din bătrâni, se crede că aceste plante au capacitatea de a alunga spiritele rele şi bolile.

 

Potrivit celor de la Ştiri din Lume, o altă superstiţie care se respectă de Sfântul Gheorghe, pe 23 aprilie, este cea în care oamenii trebuie să se scalde într-o apă curgătoare, înainte de răsăritul soarelui. Dacă vor face acest lucru, românii vor fi sănătoşi pe tot parcursul anului, iar problemele şi supărările îi vor ocoli. Obiceiul mai spune că pe data de 23 aprilie nu este bine să aruncăm gunoiul, ci să-l punem la rădăcina pomilor, deoarece aceştia vor da roade bogate.

 

Ce alte tradiţii trebuie respectate de Sfântul Gheorghe

 

Tradiţiile străvechi spun că, în ziua de Sfântul Gheorghe, românii care seamănă busuioc dimineaţa, înainte de răsărit, sunt lăudaţi şi priviţi cu ochi buni de toată lumea şi vor avea parte de mult succes în viaţă. Mai mult de atât, nu trebuie să dormi în această zi, deoarece se spune că cine doarme în această zi va lua somnul mieilor şi tot anul se va simţi apatic.

 

O altă superstiţie vine din mediul rural. Pe vremuri, fetele nemăritate obişnuiau să împletească cunune verzi pe care le împrăştiau pe uliţele din sat. Se spunea că dacă băieţii pe care îi plăceau călcau pe aceste cunune, acesta era un semn de bun augur. În ce sens? Domnişoarele urmau să se mărite în anul acela cu alesul inimii lor.

 

Cât priveşte femeile mai bătrâne din sat, gospodinele scoteau afară sculele de ţesut, deoarece se prevestea faptul că e benefic să răsară soarele peste ele. Dacă se întâmpla acest lucru, femeile aveau spor tot anul şi mult belşug în casă şi gospodărie.

 

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro