Principele Nicolae, nepotul regelui Mihai, şi logodnica sa, Alina-Maria Binder se vor căsători duminică, la Sinaia, unde vor avea loc atât ceremonia religioasă, cât şi recepţia de după eveniment. La nuntă vor participa numeroşi reprezentanţi ai nobilimii din Europa, precum şi vedete din România, prietene ale principelui. Pe lista invitaţilor nu se regăsesc însă numele membrilor Casei Regale a României.

Nunta principelui Nicolae a intrat şi în atenţia presei internaţionale. The Economist numeşte evenimentul „o nuntă aproape regală” şi scrie că „principele Nicolae Medforth-Mills, nepotul regelui Mihai al României, se căsătoreşte duminică, 30 septembrie, dar evenimentul nu va fi nunta regală pe care toată lumea o aştepta. „Speranţele lor de a reinsta un rege sau o regină pe tronul României s-au împiedicat în ajungerea la un consens privind linia de succesiune”, notează publicaţia.

The Economist aminteşte de un sondaj potrivit căruia 70% dintre români ar dori un referendum pe tema reinstaurării monarhiei în România, dar precizează că încrederea pe care opinia publică o acordă membrilor Casei Regale izvorăşte, mai degrabă, din dezamăgirea în legătură cu liderii politici.

„Prinţesa Margareta, fiica cea mare a regelui Mihai, este în prezent «custodele Coroanei». În 2015, printr-un decret regal, regele Mihai l-a exclus pe principele Nicolae din linia de succesiune a Casei Regale, după ce acesta a fost acuzat că are un copil nerecunoscut, lucru pe care principele l-a negat”, scrie The Economist.

Cununia religioasă dintre principele Nicolae şi Alina-Maria Binder va avea loc la Biserica Sfântul Ilie din Sinaia, iar un sobor de preoţi împreună cu Înalt Prea-Sfinţitul Calinic al Argeşului şi Muscelului vor săvârşi Sfânta Taină a Cununiei. Slujba este programată pentru duminică, la ora 14:30, iar cei care vor dori să urmărească desfăşurarea evenimentului o vor putea face pe un ecran amplasat în afara bisericii.

Pe pagina sa de Facebook, principele Nicolae a postat şi invitaţia la nuntă, în care participanţii sunt invitaţi la ceremonia religioasă şi la recepţia de celebrare a căsătoriei. Participanţii vor trebui să respecte şi un dress-code şi să poarte ţinute cu rochie de zi şi pălărie, uniformă, ţinută elegantă de zi sau costum de zi.

Conform Biroului de presă al principelui Nicolae al României, cavaleri vor fi Mihai Binder (fratele Alinei), Andrew Griffiths (UK), Charles-Antoine Uyttenhove (Belgia), Bejan Alizaddeh (UK), James Dalzell (UK), Bogdan Macarie (RO). Domnişoare de onoare: Elizabeta-Karina de Roumanie, Mihaela Şerban, Raluca Tilea, Yvonne Persic, Denisa Fătuşan şi Ana-Maria Burcea.

Printre invitaţi se numeră Alteţa Sa Prinţesa Eleonore of Schaumburg-Lippe (stră-stră-nepoata Regelui Frederick al VIII-lea al Danmarcei), prinţul Grigore Ghyka, contele Hubertus Droste zu Vischering von Nesselrode-Reichenstein, contele Elemer Jankovich-Besan, baronul Philip Rinn of Earlston, ÎPS Calinic (delegat de către Patriarhul Daniel), Vlad Oprea, primarul din Sinaia, Elizabeta-Karina de Roumanie, Familia Raţiu-Nicolae, Sasha, Indrei & Pamela Irina Freisacher - din familia Rosetti şi Familia Don Gregor Roy Chowdhury, părintele Iustin de la Mănăstirea Oaşa, Simina Filat - designer, Alex Tudoroiu - Designer, Marsay Alexandra Dulgheru - jucatoare de tenis şi Raul Badiu - pilot de raliu.