Cântăreaţa irlandeză Sinead O'Connor a fost inclusă de Poliţia din Chicago, luni, pe lista persoanelor dispărute. Cazul este tratat de autorităţile americane ca o ”dispariţie suicidară”, informează site-ul revistei Rolling Stone.

Dispariţia cântăreţei Sinead O'Connor a fost raportată după ce artista nu s-a întors dintr-o plimbare cu bicicleta prin Chicago, pe care a făcut-o duminică dimineaţă.

Poliţia a inclus acest caz în categoria ”dispariţiilor suicidare”, după ce o persoană neidentificată a sunat la numărul de urgenţe, duminică după-amiază, declarându-se îngrijorată de starea în care se afla artista, după ce aceasta nu s-a întors din acea plimbare în reşedinţa ei aflată într-o suburbie a oraşului Chicago, precizează site-ul TMZ.com.

”Poliţia din Wilmette vrea sâ verifice starea în care se află Sinead O'Connor. Ea a părăsit zona Wilmette, pentru o plimbare cu bicicleta, ieri (duminică, n.r.), în jurul orei locale 06.00, şi nu s-a mai întors. O persoană ne-a telefonat şi s-a declarat îngrijorată de starea cântăreţei. Nu există alte informaţii pentru moment”, au afirmat reprezentanţii poliţiei locale pentru revista Rolling Stone.

”Am transmis un buletin informativ tuturor poliţiştilor locali şi se pare că acesta a ajuns pe reţelele de socializare”, a declarat Brian King, şeful Poliţiei din Wilmette, într-o declaraţie pentru Chicago Tribune. ”Ofiţerii de poliţie verifică zona în care cântăreaţa a fost vâzută ultima dată, inclusiv parcuri şi plaje”.

Duminică dimineaţă, Sinead O'Connor a publicat pe contul ei de Facebook un mesaj care face referire la o situaţie de natură juridică: ”Jake, te rog frumos să mergi la tribunal, marţi, şi să preiei custodia fratelui tău de la Tusla. Avocatul meu te va ajuta să ajungi ilegal, însoţit de el, până la Donal, la Tusla (minţindu-i pe poliţişti etc) şi cunoscându-l pe judecător”. 

”Aşteaptă-te să ai probleme. De fapt, ar fi mai bine să îţi aduci un avocat. Şi nu-l abandona miciodată pe fratele tău şi pe niciunul dintre copiii mei. Ceea ce le-ai făcut fratelui tău şi mamei tale este literalmente criminal”, a adăugat cântăreaţa în acelaşi mesaj.

În acest mesaj, cântăreaţa se referă la fiul ei Shane, în vârstă de 12 ani, care a fost plasat în grija unei agenţii pentru protecţia copilului din Irlanda.

Sinead O'Connor se adresează în acest mesaj fiului ei cel mare, Jake Reynolds.

În noiembrie, cântăreaţa l-a acuzat pe Jake Reynolds, în vârstă de 28 de ani, şi pe iubita acestuia că i-au provocat o mare suferinţă prin „cruzimea (lor) îngrozitoare”.

Cuvântul ”Donal” menţionat de cântăreaţă în mesajul de duminică se referă cel mai probabil la Donal Lunny, tatăl lui Shane.

TUSLA este o agenţie pentru protecţia familiei şi a copilului din Irlanda.

Sinead O'Connor şi-a schimbat din nou fotografia de profil duminică dimineaţă înlocuind-o cu imaginea unei statui ce imită silueta unei femei, realizată dintr-un cadru din sârmă, umplut cu pietre.

Artista a publicat tot duminică, o fotografie a activistei Harriet Tubman, însoţită de un citat dintr-un discurs al acesteia: ”Am dreptul la unul din două lucruri, libertate sau moarte; dacă nu pot avea unul dintre ele, îl voi avea pe celălalt”, precizează Daily Mail.

Vedeta irlandeză a publicat acelaşi citat din Harriet Tubman pe fotografia de profil a contului ei de Facebook, cu doar câteva ore înainte de a fi văzută pentru ultima dată.

Un reprezentant al artistei a confirmat pentru revista Rolling Stone că poliţia nu deţine, într-adevăr, alte informaţii în acest moment despre situaţia actuală a cântăreţei.

Sinead O'Connor a fost văzută ultima dată purtând un hanorac negru, pantaloni din piele neagră şi un tricou pe care era imprimat cuvântul ”Irlanda”, în timp ce se plimba pe o bicicletă cu motor, precizează TMZ.com.

Dispariţia cântăreţei s-a produs la şase luni după ce artista a fost implicată într-un incident similar, în noiembrie 2015, când a publicat un mesaj pe Facebook, în care a ameninţat că se sinucide, în urma ”unei serii oribile de trădări” ce ar fi fost comise de familia sa.

”Am luat o supradoză. Nu există niciun alt fel pentru a primi respect. Nu sunt acasă, sunt într-un hotel, undeva în Irlanda, în care m-am cazat sub un alt nume. Dacă nu aş publica acest mesaj, copiii mei şi familia mea nici nu ar afla”, a scris artista în acel mesaj. Ulterior, poliţia din Irlanda a anunţat că a găsit-o pe cântăreaţă, ”sănătoasă şi în siguranţă”, şi că aceasta urma să beneficieze de asistenţă medicală.

Recent, Sinead O'Connor l-a acuzat pe prezentatorul de televiziune Arsenio Hall că ar fi fost furnizorul de droguri al cântăreţului Prince. În urma acelei acuzaţii, prezentatorul TV a dat-o în judecată pe cântăreaţă, de la care solicită daune în valoare de 5 milioane de dolari.

Sinead O'Connor, născută pe 8 decembrie 1966, la Dublin, este o cântăreaţă şi compozitoare irlandeză. Cel mai de succes single al ei, ”Nothing Compares 2 U”, a fost compus de Prince. Artista irlandeză, cunoscută nu doar pentru calităţile ei interpretative, ci şi pentru declaraţiile sale polemice şi extravaganţei vestimentare, are în palmares numeroase trofee, inclusiv un premiu Grammy şi trei MTV Video Music Awards.

Cântăreaţa a fost căsătorită cu producătorul muzical John Reynolds, cu care are un fiu, Jake, născut în 1987, apoi s-a căsătorit cu jurnalistul britanic Nick Sommerland în 2001, de care a divorţat în 2004. Artista s-a căsătorit apoi cu muzicianul Steve Cooney, în iulie 2010, de care a divorţat după mai puţin de un an, în martie 2011.

Sinead O'Connor are şi o fiică, Roisin, născută în 1995 din relaţia cu scriitorul John Waters, şi un alt fiu, Shane, născut în 2004 din relaţia cu Donal Lunny.

Al patrulea copil al artistei este tot un fiu, Yeshua, care s-a născut în 2006, după o relaţie de un an cu chirurgul şi omul de afaceri american Frank Bonadio.

Artista s-a căsătorit cu consilierul contra dependenţei de droguri Barry Herridge în 2011, s-a despărţit de acesta după doar 16 zile, apoi cei doi s-au recăsătorit.

Cântăreaţa este şi bunică, după ce fiul ei cel mare, Jake, şi iubita lui, Lia, au devenit părinţi în vara anului 2015.

viewscnt