Au trecut 50 de ani de la moartea lui Edith Piaf,  una dintre cele mai îndrăgite cântăreţe din Franţa. „Mica privighetoare”, aşa cum fusese numită artista, a încântat milioane de oameni cu melodiile sale despre viaţă, dragoste şi oameni. A murit răpusă de cancer, la numai 48 de ani.

Edith Piaf a venit pe lume la Paris în decembrie 1915, mama sa fiind o adolescentă de 17 ani, iar tatăl un acrobat.

Talentul muzical l-a moştenit de la mamă, cântăreaţă într-o cafenea. Edith Piaf şi-a petrecut copilăria într-un bordel alături de bunica sa, după ce mama sa a abandonat-o.

Adolescenţa i-a fost marcată de drame şi eşecuri, dar norocul i-a surâs după ce patronul unui club de noapte, i-a remarcat vocea incredibilă în timp ce Edith Piaf cânta la un colţ de stradă.

Numită „Mica Privighetoare” de cel care a descoperit-o, Edith Piaf a cunoscut rapid celebritatea în Franţa. După încheierea celui de-al doilea război mondial, cântăreaţa a plecat în turneu în toată lumea.

Edith Piaf a fost căsătorită de două ori, dar marea dragoste a vieţii ei a fost Marcel Cerdan, care a pierit într-un accident de avion. Nu numai muzica a atras-o pe „Mica privighetoare”, ci şi teatrul şi cinematografia. Ea a jucat în mai multe piese şi a apărut într-un film. Dar muzica este cea care i-a furat inima lui Edith Piaf. De altfel, vocea sa puternică este inconfundabilă.